X platformunda video nasıl indirilir?

IBM, X platformdaki reklamlarını şimdilik askıya aldı. İşte tüm detaylar.

X platformu önceden Twitter olarak adlandırılıyordu ancak değişti, biz de sizlere nasıl video indirebileceğinizi anlatan bir rehber oluşturduk. İşte tüm detaylar.

Eskiden Twitter olarak bilinen sosyal ağ X, kullanıcıların web sitesinden video indirmesine olanak tanıyor. Bu özellik, Twitter sahibi Elon Musk’un da duyurduğu gibi Ağustos 2023’ten beri yayında. Ancak akışınızda gördüğünüz ilk videoyu indirmeye çalışmadan önce, bazı sınırlamaların mevcut olduğunu hatırlatalım. Öncelikle içerik oluşturucunun, yayınladığı içeriğin indirilmesine açıkça izin vermesi gerekiyor.  Ayrıca, tahmin edebileceğiniz gibi, Elon Musk’un ücretli abonelere yönelik baskıları göz önüne alındığında, web sitesindeki videoları kaydetme olanağı yalnızca doğrulanmış kullanıcılar, yani esas olarak Blue aboneliği için ödeme yapan kişiler tarafından kullanılabilir durumda.

X yeni özelliklerini duyurdu

Doğrulanmış bir kullanıcı, video tam ekran modundayken ekranın sağ üst köşesindeki üç nokta (…) menüsüne dokunarak içeriği indirebilir. Musk ayrıca X’in yakında yalnızca ekrandaki içeriğe dokunup basılı tutarak mobil cihazlarda video indirmeyi kolaylaştıracağını söyledi. Daha önce insanların videoları kaydedebilmek için üçüncü taraf web sitelerini ve uygulamalarını kullanması gerekiyordu. Elbette, ödeme yapmayan kullanıcılar X’ten içerik indirmek istiyorlarsa yine de bu araçları kullanmak zorundalar. Şirketin, web sitesini daha kullanışlı hale getirirken özellikle ödeme yapan üyeler için yeni özellikler sunduğu göz önüne alındığında, ödeme yapmayan kullanıcıların hiçbir hakka sahip olmaması pek şaşırtıcı değil.

Elon Musk, İskoçya başbakanı Humza Yousaf’ı ‘bariz ırkçı’ olarak nitelendirdi