ATATÜRK ‘ÜN SESİ GÖKLERDE!

Atatürk

Cumhuriyet’in 100.  Yılında kuyruğunda Mustafa Kemal Atatürk’ün silüeti ve imzası yer alan 100. uçağı “Cumhuriyet”i filosuna katan Pegasus, 29 Ekim’de yolculara Atatürk’ün sesiyle sürpriz yaptı.

29 Ekim’in ilk saatlerinde ‘Cumhuriyet’ isimli uçakla İstanbul’dan İzmir’e seyahat eden yolcular çok özel anlara tanıklık etti. Uçuş için koltuklarında yerini alan yolcular her zaman alışık oldukları anons dışında, kaptan pilotun özel anonsu ile n “İkinci yüzyılda da en büyük armağan: Türkiye Cumhuriyeti” projesi kapsamında yapay zekayla üretilen Atatürk’ün sesini duydular.

Atatürk

Atamızın, gerçeğe en yakın haliyle üretilen sesinden yolculara, “Benim naciz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır” ve “Cumhuriyet prensiplerini sevdiriniz. Bunu kalplere yerleştirmek için hiçbir fırsatı ihmal etmeyiniz.” sözleriyle seslendi. Bu etkileyici ve güzel projeye yolcular uzun bir süre alkışlayarak karşılık verdi.

 

Yaratıcı koltuğunda 4129Grey’in oturduğu “İkinci yüzyılda da en büyük armağan: Türkiye Cumhuriyeti” projesi kapsamında ‘Generative AI’ yapay zekâ teknolojisiyle Mustafa Kemal’in sesi, farklı tarihlerde yaptığı konuşmalardan binlerce tonlamasını analiz ederek elde edildi.  Mustafa Kemal’in kendi sesinden daha önce hiç duyulmayan sözlerini Türk halkına armağan etti.

Apple Pazartesi M3 çipini tanıtabilir!