Google’dan 1 Milyar Dolar

Google and NASA Airfield Lease

İnternet tabanlı hizmet ve ürünler sunan Google yeni oluşumlar ve yeni fikirler ile yeni bir dünyanın temellerini atarken bunun en tepesinde bulunuyor.

Reklam teknolojileri ve arama motorları için yatırımlar yapan çok uluslu Amerikan anonim şirketi Google‘ın hedefinde şimdi tüm dünyaya küresel internet sağlamak. PayPal‘ın kurucularından olan SpaceX CEO’su Elon Musk‘un en büyük projesi olan bu uygulama için çalışmlar henüz başlamamış durumda.Tekrar kullanılabilir yardımcı uzay roketlerini başarı ile yörüngeye yerleştirilen bir uzay gemisine sahip.Uydular aracılığı küresel olarak tüm dünyaya interneti sunmayı hedefleyen şirkete en büyük yardım Google’dan geldi.Küçük girişim sermayeli şirketlere odaklanarak, birçok şirket satın da alan Google‘ın bu desteği ile neler yapacağı merak konusu.

google

Henüz bu muhteşem projeye bir isim verilmese de The Wall Street Journal ve The Information ‘ın açıkladığı bilgilere göre bu projeye 1 milyar dolarlık destek sonuçlandırıldı.Google’ın bu desteği daha önce küresel internet sağlama çalışmaları ve bu konuda çalışan firmalara desteği nedeni ile pek şaşırtmadı.Mark Zuckerberg, Richard Branson gibi dünya pazarında büyük hisseleri olan milyarder kişilerin de benzer projeler yürüttüğü herkes tarafından biliniyor.SpaceX’in 700 küçük uyduyla hedefe ulaşmak için çalışmalar yapmaktaydı. Özellikle kırsal ve gelişmekte olan bölgelere sağlayacağı faydalarla dikkat çeken bu projeye Google ‘ın yatırım yaptığı haberleri SpaceX tarafından reddedilse de yakın zamanda yatırım detaylarının paylaşılması bekleniyor.

Xiaomi Mi Note Yoğun İlgiyle Karşılandı