X paralı oluyor! Yıllık ücret açıklandı

IBM, X platformdaki reklamlarını şimdilik askıya aldı. İşte tüm detaylar.

Twitter’ın başarısızlığının ardından Elon Musk platformu X olarak değiştirmişti, ancak işler yine çok yolunda gitmedi ve şimdi platform paralı oluyor. İşte tüm detaylar.

Haftalarca süren spekülasyonların ardından X, daha önce Twitter olarak bilinen hizmet için yeni kullanıcılardan ücret alma planlarını doğruladı. Şirket, şu anda Yeni Zelanda ve Filipinler’de test ettiği “Bot Değil” adlı yeni bir abonelikle ilgili ayrıntıları paylaştı. İlk olarak Fortune tarafından bildirilen abonelik sistemi, yeni kullanıcıların gönderi paylaşabilmeleri için yılda 1 ABD dolarına eşdeğer bir ödeme yapmalarını gerektiriyor. Platform, “17 Ekim 2023 itibarıyla iki ülkedeki yeni kullanıcılar için yeni bir abonelik yöntemi olan ‘Bot Değil’i test etmeye başladık” diye açıklıyor. “Bu yeni test, spamları, platformumuzun manipülasyonunu ve bot etkinliğini azaltmaya yönelik zaten önemli olan çabalarımızı desteklemek için geliştirildi. Bu sistem, platform erişilebilirliğini küçük ücret tutarıyla dengelerken, X’teki botlarla ve spam gönderenlerle mücadele etmemize yardımcı olacak potansiyel olarak güçlü bir önlemi değerlendirecek.”

X paralı oluyor! Yıllık ücret açıklandı

Program kapsamında, yeni kullanıcıların tweet, retweet, yer imleri ve beğeniler gibi temel özellikleri kullanmak istemeleri halinde telefon numaralarını doğrulamaları ve 1 dolarlık ücret ödemeleri gerekecek. Ödeme yapmayanlar X’i yalnızca “salt okunur” modda kullanabilecek. Şirket, şimdilik ücretlerin mevcut kullanıcılar için geçerli olmayacağını söyledi. Platformun kar amacı gütmeyen bir topluluk olduğunu düşünürsek karar şaşırtıcı olabilir. Ancak ilk test muhtemelen X’in bir gün tüm kullanıcılardan ücret almayı planladığı yönündeki spekülasyonları körükleyecek.

LinkedIn bu yıl 600’den fazla işçiyi işten çıkarıyor