LinkedIn bu yıl 600’den fazla işçiyi işten çıkarıyor

LinkedIn, 716 çalışanını işten çıkarıyor

LinkedIn ciddi bir işten çıkarma sürecinden geçiyor. Şirket 600’den fazla işçiyi çıkaracak. İşte tüm detaylar.

LinkedIn bu yıl ikinci tur işten çıkarmaları duyurdu. Microsoft bölümü mühendislik, ürün, yetenek ve finans ekiplerinden yaklaşık 668 çalışanı işten çıkarıyor. Şirket duyurusunda, “Organizasyon yapılarımızı uyarlarken ve karar verme sürecimizi düzenlerken, geleceğimiz için stratejik önceliklere yatırım yapmaya ve üyelerimiz ve müşterilerimiz için değer sunmaya devam ettiğimizden emin olmak istiyoruz.” dedi. “Bu geçiş sırasında etkilenen tüm çalışanlarımıza tam destek sağlamaya ve onlara özen ve saygıyla davranılmasını sağlamaya kararlıyız.”

LinkedIn, 716 çalışanını işten çıkarıyor

Mayıs ayında LinkedIn, 716 kişiyi işten çıkarmayı ve Çin’deki iş arama uygulamasını kapatmayı planladığını açıkladı. Bu nedenle LinkedIn, 2023’te teknoloji endüstrisindeki yaygın işten çıkarmalar nedeniyle bu yıl yaklaşık 1.400 kişiyi işten çıkarmış olacak. Activision Blizzard’ı 68,7 milyar dolara satın alan Microsoft, 2023’ün ilk birkaç ayında yaklaşık 10.000 işçiyi işten çıkardı.

Microsoft’un en son kazanç raporunda (Nisan-Haziran aylarını kapsayan), şirket, LinkedIn’in kazancının bir önceki yıla göre yüzde beş arttığını söyledi. Üyelik büyümesinin “arka arkaya sekiz çeyrek boyunca hızlandığını” ve platformun 950 milyondan fazla kullanıcıya sahip olduğunu belirtti. Microsoft, mali yılının ilk çeyreği olan Temmuz-Eylül dönemine ilişkin mali sonuçları 24 Ekim’de açıklayacak. İşten çıkarılan o kadar insan için de bir destek sağlanması bekleniyor ancak çoğu kişi için şok niteliğinde gelen işten çıkarma haberleri bu yıl teknoloji sektöründe bir çok insanı zor durumda bıraktı.

myHyundai Türkiye : Hyundai Assan’dan Üstün Bir Müşteri Deneyimi