X bu özelliğin fişini çekti

IBM, X platformdaki reklamlarını şimdilik askıya aldı. İşte tüm detaylar.

Önceden Twitter olan ve yeniden adlandırılan X artık bu özelliğe sahip olmayacak. İşte tüm detaylar.

X, bazı kullanıcıların belirli bir hedef kitleye gönderi göndermesine olanak tanıyan gizlilik odaklı araçta aksaklıkları gördükten aylar sonra Circles’ı kapatıyor. Daha önce Twitter olarak adlandırılan Elon Musk’a ait şirket Perşembe günü, Circles’ın 31 Ekim’e kadar devre dışı bırakılacağını söyledi.

X bu özelliğin fişini çekti

X, bir gönderisinde şunları yazdı: “Bu tarihten sonra Çevrenizle sınırlı yeni gönderiler oluşturamayacaksınız ve Çevrenize kişi ekleyemeyeceksiniz.” Şirket, “Ancak insanları takip etmeyi bırakarak onları Çevrenizden çıkarabileceksiniz” diye de ekledi. Takipten vazgeçildiğinde, daha önce bir Çevrenin parçası olan kullanıcılar “artık geçmiş Çevre Gönderilerinizi göremez” uyarısı alacak. Instagram’ın Yakın Arkadaşlar hikayelerine benzeyen bu özellik, platformun Twitter olarak adlandırıldığı Ağustos 2022’de ve Tesla milyarderinin şirketi devralmasından önce resmi olarak kullanıma sunuldu.

Şirket, özelliğin lansmanından sonra yaptığı açıklamada, “Twitter Circle, seçilen kişilere Tweet göndermenin ve düşüncelerinizi daha küçük bir kalabalıkla paylaşmanın bir yoludur” demişti. Daha sonra, “Twitter Çevrenizde kimlerin olacağını siz seçebileceksiniz ve yalnızca sizin eklediğiniz kişiler çevrede paylaştığınız Tweetlere yanıt verebilir ve onlarla etkileşime geçebilir” diye belirtmişti. Ancak daha sonra Nisan ayında, bir yazılım hatası, bazı kullanıcıların özel gönderilerini diğer takipçilere ve Çevrelerinin parçası olmayan yabancılara ifşa etti ve yaygın gizlilik endişelerine yol açtı. Bu durum da özelliğin sonunu getirdi.

Samsung Galaxy Tab A9 ve S9 FE, Google Play Console’da görüldü