World War Z satış rakamlarıyla etkiliyor

world war z

Saber Interactive ve Focus Home Interactive işbirliğiyle geliştirilen zombi temalı hayatta kalma oyunu World War Z neredeyse 2 milyon oyuncuya ulaştı. İşte konu hakkındaki detaylar.

21 Haziran 2013’te vizyona giren Dünya Savaşı Z tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hayli ilgi gören bir film olmuştu. Dünyayı kasıp kavuran bir zombi salgınından kaçmanın ve bu salgına bir çare bulmanın yolunu arayan Gerry Lane’in hikayesine odaklanan film, hayli ses getirmeyi başarmıştı.

Kadrosunda Brad Pitt, Mireille Enos ve Daniella Kertesz gibi ünlü isimleri de barındıran yapım, biraz gecikmeli de olsa sonunda PC ve konsollarımıza konuk oldu.

Aslında World War Z’in oyun dünyasına aktarılması çok daha önce düşünülmüş bir projeydi. Fakat fikrin ortaya atılması, oyunun kurgulanması ve yapım aşaması biraz zaman aldı. Sonuç olarak filmden yaklaşık olarak 6 yıl sonra World War Z oyunu da çıkmış oldu.

Hayli hazırda Epic Games Store’da indirimli olarak 28. 91TL gibi oldukça uygun bir fiyattan satılan oyunun PS Store fiyatı ise 179TL. Online olarak diğer oyunculara ve zombilere karşı mücadele ettiğiniz yapım, önemli bir başarıya da imza atmak üzere.

Oyunun resmi Twitter adresinden yapılan açıklamada, tüm platformlardaki toplam satış rakamının 2 milyona yaklaştığı belirtildi.

Açıkçası günümüzde yeni çıkan oyunların 400 TL ve üzeri fiyatlardan etiketlendirildiğini düşünürsek, uygun fiyatlarıyla WWZ’in çok daha iyi bir satış rakamına ulaşması gerektiğini söyleyebiliriz.

Game of Thrones finali yeniden çekilebilir