World War Z oyunu için yeni oynanış videosu yayınlandı

world war z oyunu

Brad Pitt’in başrolünde yer aldığı World War Z filmi 2013 yılında vizyona girmişti. Filmden 5 sene sonra şimdi de World War Z oyunu ile zombi istilası PC ve konsollarımıza taşınıyor.

Son dönemde zombi temalı oyun ve filmlerin sayısında hatırı sayılır bir artış yaşanıyor. Eskiden zombi temalı tek oyun Resident Evil’dı. Fakat son 10 yılda bu tarz oyunların sayısı hızla arttı. Sadece oyunların değil, zombi istilasını konu edinen film ve dizilerin de sayısında da önemli bir artış söz konusu. Şüphesiz son zamanlarda çıkmış olan en iyi zombi temalı filmlerden birisi de World War Z’di. Filmin ardından şimdi de World War Z oyunu geliyor.

World War Z oyunu için ilk oynanış videosu

Aslında World War Z oyunu 2017 yılında duyurulmuştu. Yani oyun yeni duyurulmuş değil. Fakat oyunun yapım aşamasında artık sona gelindiğini söylemek, pek de yanlış olmayacaktır.

Paramount Pictures ve Saber Interactive işbirliği ile geliştirilen World War Z oyunu için yeni bir video yayınlandı. IGN aracılığıyla yayınlanan videoda yapımın oynanış dinamiklerine de yer verilmiş. Bahse konu videoya aşağıdan göz atabilirsiniz.

World War Z videoda da net bir şekilde görüldüğü üzere zombi istilasına karşı hayatta kalmaya çalışan insanların hikayesine odaklanacak. Oyunda 4 kişiye kadar co-op desteği de bulunacak. Bu açıdan oyunu Dying Light’a benzetmek pek de yanlış olmayacaktır.

PC, PS4 ve Xbox One için satışa sunulacak olan yapımın çıkış tarihi ise henüz netleşmiş değil.