Solo A Star Wars Story beklentilerin altında kaldı

solo a star wars story

Geçtiğimiz hafta sonu vizyona giren Solo A Star Wars Story, Amerika’da zirveye yerleşmesine karşın, gişe hasılatı tarafında beklentilerin oldukça altında kaldı. İşte konu hakkındaki detaylar.

Star Wars evreninde önemli bir yere sahip olan Han Solo’nun hikayesine odaklanan Solo A Star Wars Story, geçtiğimiz hafta sonu vizyona girdi. Film ilk üç gün sonunda Amerika’da 83.3 milyon dolarlık gişe hasılatına imza atmayı başardı. Fakat bu hasılat Disney’i memnun etmeye yetmedi.

Solo A Star Wars Story hayal kırıklığı yarattı

Malum, Lucas Arts 2012’de imzalanan anlaşma sonucu Disney bünyesine katılmıştı. Zaten bu anlaşmadan sonra Star Wars filmlerinin ardı arkası kesilmedi. Şu aralar iki Star Wars filminin arası 6 aya kadar düşmüş durumda. Malum 6 ay önce Star Wars Episode 8 vizyona girmişken, şimdi de Solo A Star Wars Story beyaz perde de boy gösteriyor.

Haliyle Star Wars filmlerinin bu kadar sık vizyona girmesi izleyiciler üzerinde de olumsuz bir etki bırakmış diyebiliriz. Keza yeni Star Wars filmi Solo, en düşük Star Wars açılışlarından birine imza attı. Star Wars Rogue bile 155 milyon dolarlık açılışa imza atmışken, Solo’nun hayatına odaklanan film yalnızca 83 milyon dolarlık gişe yapabildi. Muhtemelen bu film son zamanların en düşük gişesine imza atan Star Wars filmi de olabilir.

solo a star wars story 1

Disney’in buradan bir ders çıkarıp, Star Wars filmlerini biraz daha zamana yayması gerektiğini anlaması gerekiyor. Keza 6 ayda bir Star Wars filmi işin tadını biraz kaçırmış durumda.