World of Warcraft: Dragonflight yeni değişikliğini duyurdu

World of Warcraft: Dragonflight yeni değişikliğini duyurdu

World of Warcraft: Dragonflight, daha kapsamlı karakter oluşturucularla oyun saflarına katılıyor. İşte tüm detaylar.

Hem Wowhead hem de Polygon, World of Warcraft: Dragonflight güncellemesinin yeni alfa sürümünün cinsiyete dayalı dili bıraktığını belirtiyor. Bu araçlarda sıkça gördüğünüz erkek ve kadın seçenekleri yerine, artık ilgili “Gövde 1” ve “Gövde 2” bölümleri karşımıza çıkacak. Artık oyunda cinsiyet kalıplarından sıyrılmış bir maceracı oluşturabilirsiniz. Oyun direktörü Ion Hazzikostas ayrıca bir röportajda, en son alfa sürümü bu potansiyel özelliğe atıfta bulunsa da, bir noktada karakterinizin sesini seçmenin bir yolu olabileceğini de duyurdu.

World of Warcraft: Dragonflight yeni değişikliğini duyurdu

Değişiklikler istediğiniz kadar önemli olmayabilir. Yine de, oyunu oynarken tercihiniz, transseksüel veya geleneksel cinsiyet temsillerine tam olarak uymuyorsanız, bu World of Warcraft’ı daha çekici hale getirebilir. The Sims 4 da bu özelliğe benzer bir özellik sundu. Artık kendi karakterinizi yaratırken cinsel yönelimini dilediğiniz gibi belirleyebileceksiniz. Bu da değişen dünyada cinsiyet kalıplarından kurtulmanıza olanak sağlayacak bir özellik diyebiliriz. Bu kapsamda artık yeni zamirler de oyunlara eklenebilir. Sadece she/he zamirleri olmayıp cinsiyetsiz zamirlerin de gelmesi söz konusu olabilir.

World of Warcraft: Dragonflight değişen dünyaya ayak uydurmaya çalışacak gibi görünüyor. Bu kapsamda sunulan özellikler arasında cinsiyet kalıplarından kurtulmak da yer alıyor. Oyun severleri ilgilendirecek kadar detaylı bir güncelleme mi net bir şey demek zor ancak oldukça yararlı bir güncelleme olabilir.

Wikipedia editörü yıllarca girdiği sahte bilgiyle ifşa edildi