TikTok küresel güvenlik şefi istifa ediyor

TikTok küresel güvenlik şefi istifa ediyor

TikTok küresel güvenlik şefi (CSO) pozisyonundan ayrılacak ve stratejik danışmanlık rolüne geçecek. İşte tüm detaylar.

Roland Cloutier’in görev değişikliği, şirketin ABD kullanıcı verilerini nasıl kullandığıyla ilgili endişelerin ardından geldi. TikTok kısa süre önce, ülke dışındaki çalışanların kullanıcı bilgilerine kolaylıkla erişebildiğini itiraf etti. Ardından güvenlik önlemleriyle ilgili çalışmalar arıtıldı. Cloutier, TikTok’un güvenlik ve güven programlarının ticari etkisi konusunda bir danışman olacak. Şirketin güvenlik riski, satıcı ve müşteri güvencesi başkanı Kim Albarella, şirketin dünya çapındaki güvenlik ekiplerinin şefliğini geçici olarak devralacak.

TikTok küresel güvenlik şefi istifa ediyor

CEO Shou Zi Chew, şirket personeline yazdığı bir notta, “Gelişen yaklaşımımızın bir parçası, ABD’deki TikTok kullanıcı verilerini yönetmek için yeni bir departmanın oluşturulması da dahil olmak üzere, ABD’deki kullanıcı verilerinin güvenliği hakkındaki endişeleri en aza indirmek oldu.” “Bu, veri koruma uygulamalarımıza yapılan önemli bir yatırım ve aynı zamanda küresel güvenlik şefi rolünün kapsamını da değiştiriyor. Bunu göz önünde bulundurarak Roland, küresel STK olarak günlük operasyonlarından etkili bir şekilde geri adım atmaya karar verdi”.

Bir şirket sözcüsü The Wall Street Journal Cloutier’in ABD kullanıcı verilerini yöneten yeni ekibi denetlemediğini söyledi. Geçen ay, BuzzFeed News, şirketin ana şirketi ByteDance’deki Çin merkezli mühendislerin, en azından geçen Eylül ve Ocak ayları arasında ABD TikTok kullanıcıları hakkında kamuya açık olmayan verilere birden çok kez eriştiğini bildirdi. Şirket, şu anda tüm ABD kullanıcılarının verilerini ülkede bulunan Oracle bulut sunucularında sakladığını ve bu tür özel verileri kendi sunucularından kaldırmak için çalıştığını söyledi.

Wikipedia editörü yıllarca girdiği sahte bilgiyle ifşa edildi