The Witcher 3’ün Neden Ertelendiği Belli Oldu

The Witcher 3 Yeni Oyunculara da Hitap Edecek

The Witcher 3: Wild Hunt’ı erteleme kararını savunan CD Projekt RED, bu kararda Assassin’s Creed Unity’nin başarısızlığının etkili olduğunu açıkladı.

CD Projekt RED stüdyosu tarafından geliştirilen ve oyun dünyasının en başarılı RPG serileri arasında yer alan The Witcher serisinin üçüncü oyunu olan The Witcher 3: Wild Hunt‘ın geçtiğimiz yılın en önemli oyunları arasında olması beklenmiş olsa da, son anda alınan erteleme kararı oyunun 2015 yılına sarkmasına neden oldu. Uzun süredir beklenen The Witcher 3’ün tekar ertelenmesi birçok oyunseveri hayal kırıklığına uğratmış olsa da, yapılan yeni açıklamalar bu ertelemenin aslında oyunseverlerin lehine olduğunu gösterdi.

The_Witcher_3

2013 yılında ilk tanıtıldığında 2014’ün ilk aylarında çıkacağı duyurulan fakat daha sonra 2014 yılının son çeyreğine ertelenen The Witcher 3: Wild Hunt‘ı bir kez daha ertelemenin çok zor bir karar olduğuna dikkat çeken CD Projekt RED, yine de oyunu ertelemek zorunda olduklarını söyledi. Çok tartışılan bu erteleme kararında geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen Assassin’s Creed Unity’nin önemli rol oynadığını söyleyen CD Projekt RED yöneticisi Damien Monnier, ertelenmek istenmediği için henüz tam anlamıyla hazır değilken satışa sunulan Unity’nin hatalarla dolu olduğu için sert bir şekilde eleştirildiğini hatırlattı.

Geçtiğimiz yıl en merak edilen oyunları arasında yer alan ama hayal kırıklığıyla sonuçlanan Assassin’s Creed Unity’nin yaşadığı sorunların aynılarını yaşamak istemediklerini belirten Monnier, Unity’den sonra erteleme kararını yatırımcılarına kabul ettirmenin çok daha kolay hale geldiğini söyledi. PlayStation 4, Xbox One ve PC’ye yönelik olarak hazırlanan The Witcher 3: Wild Hunt, 19 Mayıs 2015’te oyunseverlerle buluşacak.

Deus Ex Mankind Divided Duyuruldu