Windows Phone Kullanıcısı Sayısını Arttırıyor

Windows Phone Kullanıcısı Sayısını Arttırıyor

Araştırma şirketi comScore tarafından yayınlanan yeni bir rapor, Windows Phone işletim sisteminin kullanıcı sayısını arttırmaya devam ettiğini gösterdi.

Masaüstü bilgisayarlarda işletim sistemi alanını domine eden Amerikalı teknoloji devi Microsoft, akıllı telefonlara yönelik olarak geliştirdiği Windows Phone işletim sistemiyle benzer bir başarı yakalayamamış olsa da, akıllı telefon pazarındaki etkinlğini her geçen gün arttırmaya devam ediyor. Windows Phone‘un Android ve iOS gibi zirvedeki işletim sistemlerine yakın zamanda yetişmesi imkansız görünse de, işletim sistemi kullanıcı sayısını istikrarlı bir şekilde arttırmayı başarıyor.

Windows_Phone_8.1

Windows Phone‘un bu kararlı yükselişi, araştırma şirketi comScore’un ABD’de düzenlediği yeni bir araştırmada bir kez daha gözler önüne serildi. comScore tarafından yayınlanan istatistiklere göre Eylül ayında da akıllı telefon pazarındaki payını arttırmayı başaran Windows Phone, Android ve iOS’un ardından üçüncülüğünü korumayı başardı. ABD akıllı telefon pazarını domine eden Android işletim sistemi yüzde 52’lik pazar payıyla zirvede yer alırken, Apple’ın iOS işletim sistemi ise yüzde 42’lik pazar payıyla ikinci sırada kaldı.

Facebook Yeni Bir Uygulama Geliştiriyor