Windows Phone’un Pazar Payı Düşüyor

Windows Phone Kullanıcıları Sadık Çıktı

Android ve iOS gibi rakiplerinin gerisinde kalmasına rağmen analistler tarafından yükselişe geçeceği öngörülen Windows Phone’un pazar payı düşüyor.

Akıllı telefon pazarındaki payını arttırmak için sıkı bir çalışma yürüten Amerikalı teknoloji devi Microsoft‘un tüm çabalarına rağmen Android ve iOS gibi güçlü rakiplerinin gerisinde kalmaktan kurtulamayan Windows Phone kan kaybetmeye devam ediyor. 2014 yılını kapsayan detaylı bir inceleme yürüten pazar araştırma şirketi IDC tarafından yayınlanan yeni rapor, 2014 yılında Windows Phone’un pazar payının yüzde 3’ün altına düştüğünü gösterdi.

Windows_Phone_telefonları

Windows Phone işletim sistemini kullanan telefonların satışlarında artış yaşanmasına rağmen pazar payının düştüğünü gösteren bu yeni rapora göre 2013 yılında yüzde 3.3’lük bir pazar payına sahip olan işletim sisteminin pazar payı 2014 yılında 2.7’ye geriledi. Windows Phone’un pazar payındaki bu düşüşün en önemli sebebi olarak ise, 2014 yılında bir önceki yıla kıyasla çok daha fazla akıllı telefonun piyasaya sürülmüş olması gösteriliyor.

Akıllı telefon pazarını domine etmeye devam eden Android işletim sistemi yüzde 81.5’lik pazar payıyla yükselişini sürdürürken, Apple’ın mobil işletim sistemi iOS yüzde 14.8’lik pazar payıyla ikinci sırada kaldı.

2013 yılında yüzde 1.9’luk pazar payına sahip olan BlackBerry‘nin pazar payı ise yüzde 0.4’e kadar geriledi. Ancak BlackBerry Passport ve Classic gibi yeni telefonların kullanıcılar tarafından ilgiyle karşılandığı göz önüne alındığında bu rakamın önümüzdeki yıl yeniden yükselebileceği belirtiliyor.

WhatsApp Sesli Arama Özelliği Yayılıyor