Windows Phone Brezilya’da iOS’u Devirdi

Windows Phone Kullanıcısı Sayısını Arttırıyor

Gelişmekte olan pazarlardaki payını arttıran Windows Phone işletim sistemi, Brezilya’da iOS’u devirerek en çok kullanılan ikinci işletim sistemi oldu.

Microsoft‘un tüm çabalarına rağmen Android ve iOS gibi güçlü rakiplerinin gölgesinden kurtulamayan mobil işletim sistemi Windows Phone hala dünya genelinde en çok kullanılan mobil işletim sistemleri konusunda rakiplerinin açık ara gerisinde olsa da, Amerikalı teknoloji devinin sıkı çalışması yavaş yavaş sonuç vermeye başlıyor. Windows Phone’un Android’e yetişmesi şimdilik zor görünse de işletim sistemi bazı ülkelerde iOS’u geride bırakmaya başladı.

Windows_Phone_8.1

Pazar araştırma şirketi IDC tarafından yayınlanan yeni istatistikler, bu yılın üçüncü çeyreğinde oldukça başarılı bir satış grafiği yakalayan Windows Phone‘un Brezilya’da iOS’u geride bırakarak ikinci sıraya yerleştiğini gösterdi. 2014 yılının üçüncü çeyreğinde 15.1 milyon akıllı telefon satın alan Brezilya kullanıcılarının yüzde 91’inin tercihi Android cihazlar olurken geri kalan yüzde 9’luk pazar payı için olan mücadeleden Microsoft üstün çıktı. Brezilya gibi gelişmekte olan pazarlarda yoğun ilgi gören düşük maliyetli akıllı telefonlara bir süredir ağırlık veren Microsoft’un bu çalışmaları sonuç vermeye başlamış gibi görünüyor.

Söz konusu düşük maliyetli akıllı telefonlar olduğunda Android cihazlarla yarışmak oldukça zorlu bir mücadele olsa da, Lumia 530 ve Lumia 630 gibi ucuz cihazların satışa sunulması Windows Phone‘un bu alanda şansını arttırmış gibi görünüyor.

Huawei Ascend Mate 7 Plus’dan İlk Görüntüler