Windows Phone Yükselişini Sürdürüyor

Windows Phone Yükselişini Sürdürüyor

International Data Corporation tarafından yayınlanan yeni araştırmaya göre, Windows Phone önümüzdeki yıllarda da yükselişini devam ettirecek.

Konu mobil işletim sistemleri olunca Google’ın Android işletim sistemi ve Apple’ın iOS işletim sistemi, akıllı telefon pazarında açık ara zirvede yer alıyor. Her ne kadar bu durumun önümüzdeki birkaç yıl içinde de değişmesi beklenmiyor olsa da, Microsoft’un Windows Phone işletim sistemi akıllı telefon pazarındaki payını her geçen gün arttırmaya devam ediyor.

Windows_Phone_telefonları

Microsoft‘un Windows Phone 8.1 Developer Preview’i yayınlamasıyla beraber hız kazanan Windows Phone işletim sisteminin, bu yıl içinde piyasaya sürülecek yeni akıllı telefonların çıkışıyla beraber daha da yaygın hale gelmesi bekleniyor. Üstelik araştırma şirketi International Data Corporation tarafından yayınlanan yeni bir araştırma gösteriyor ki, önümüzdeki yıllarda önemli bir yükseliş gösteren tek mobil işletim sistemi Microsoft’unki olacak.

International Data Corporation’ın araştırması göz önüne alınacak olursa, Windows Phone işletim sisteminin hızla yükselmeye devam edeceği ve 2018 yılına gelindiğinde akıllı telefon pazarının yüzde 6.4’üne sahip olacağı görülüyor. Bu da demek oluyor ki mevcut pazar payı 3.5 olan işletim sistemi 2018’e kadar pazar payını neredeyse ikiye katlayacak.

Satya Nadella’dan Microsoft Yönetimi Hakkında Açıklamalar