Windows Phone ve İOS Arasındaki Fark Kapanacak

Windows Phone Kullanıcısı Sayısını Arttırıyor

Windows Phone’un önümüzdeki dönemde yükselişini hızlandıracağını öngören Gartner analisti, işletim sisteminin iOS’la arasındaki farkı kapatacağını açıkladı.

Amerikalı teknoloji devi Microsoft‘un daha fazla kullanıcıya ulaştırmak için sıkı bir çalışma yürüttüğü mobil işletim sistemi Windows Phone şimdilik Android ve iOS gibi güçlü rakiplerininin gerisinde kalmış olsa da, bu durumun önümüzdeki dönemde değişmesi bekleniyor. Üstelik pazar araştırma şirketi Gartner tarafından yapılan açıklamaya bakılacak olursa önümüzdeki yıllarda hızla yükselecek olan Windows Phone, Apple’ın iOS işletim sistemiyle arasındaki farkı da kapatacak.

Windows_Phone_8.1

Geçtiğimiz günlerde ITPro’ya verdiği röportaj sırasında Windows Phone‘un gelişimine değinen Gartner araştırma yöneticisi Ranjit Atwal, Microsoft’un mobil işletim sisteminin iOS’a kıyasla daha hızlı gelişeceğini ve böylece rakibiyle arasındaki farkı kapatacağını belirtti. Windows Phone’un son dönemde akıllı telefon pazarını domine eden Android işletim sistemiyle arasındaki farkı kapatması ise pek mümkün görünmüyor.

Gartner tarafından yapılan açıklamada Microsoft’un mobil işletimine yatırım yapmaya devam etmesi gerektiği vurgulanırken, Microsoft cephesinden son dönemde gelen haberlere bakılacak olursa Amerikalı teknoloji devinin niyeti de bu yönde görünüyor. Bir yandan Windows Phone 10’un çıkışı için hazırlıklarını sürdüren Microsoft, bir yandan işletim sistemini kullanan yeni akıllı telefonlar piyasaya sürüyor.

Dell 15 İnçlik Chromebook Hazırlıyor