Windows Phone Satışlarını İkiye Katlayacak

Windows Phone Kullanıcısı Sayısını Arttırıyor

IDC tarafından yayınlanan yeni rapora bakılacak olursa, Microsoft’un mobil işletim sistemi Windows Phone 2018 yılına kadar pazar payını ikiye katlayacak.

Android ve iOS gibi güçlü rakiplerinin açık ara gerisinde kalan mobil işletim sistemi Windows Phone‘u daha fazla kullanıcıya ulaştırmak için sıkı bir çalışma yürüten Amerikalı teknoloji devi Microsoft, şu ana kadar istediği başarıyı elde edememiş olsa da önümüzdeki yıllar için umutlu olmaya devam ediyor. Üstelik pazar araştırma şirketi IDC tarafından yayınlanan yeni rapor göz önüne alındığında, Microsoft’un bu umutları oldukça olası görünüyor.

Windows_Phone_8.1

IDC tarafından yeni rapora göre önümüzdeki yıllarda kullanıcı sayısını ciddi anlamda arttıracak olan Windows Phone işletim sistemi, 2018 yılına gelindiğinde pazar payını ikiye katlamış olacak. Şu sıralar yüzde 2.7 pazar payına sahip olan Windows Phone’un 2018 yılına gelindiğinde pazar payını yüzde 5.6’ya çıkaracağı iddia eden IDC’ye göre, şu sıralar yüzde 82.3 pazar payına sahip olan Android yüzde 80’e, yüzde 13.8 pazar payına sahip olan iOS ise yüzde 12.8’e gerileyecek.

IDC’nin bu iddialarının gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceğini zaman gösterecek olsa da, genel kanı önümüzdeki yıl Windows Phone 10‘un yayınlanmasıyla birlikte işletim sisteminin yükselişe geçeceği yönünde.

HTC Nexus 9 Sorunlarını Çözmeye Başladı