Windows Phone 10’a Yeni Ödeme Sistemi

Windows Phone 10 Ön İzlemesi 2015e Kaldı

Apple Pay’in çıkışıyla hız kazanan dijital ödeme alanında etkili olmak isteyen Microsoft, Windows Phone 10’da gelişmiş bir NFC sistemine yer verecek.

Amerikalı teknoloji devi Microsoft‘un daha fazla kullanıcıya ulaştırmak için sıkı bir çalışma yürüttüğü mobil işletim sistemi Windows Phone, şu ana kadar istenilen başarıyı yakalayabilmiş değil. Ancak Android ve iOS gibi güçlü rakiplerinin açık ara gerisinde kalan Windows Phone’dan umudunu kesmeyen Microsoft, işletim sisteminin önümüzdeki yıl yayınlayacağı yeni versiyonuyla rakiplerine yetişmeyi amaçlıyor.

Windows_Phone_8.1

Microsoft’un Ocak ayının ortasında düzenleyeceği basın toplantısında resmi olarak tanıtaması ve deneme sürümünü yayınlaması beklenen Windows Phone 10 hakkında ortaya çıkan yeni detaylar, yeni işletim sisteminde dijital ödemelere imkan sağlayan gelişmiş bir NFC teknolojisine yer verileceğini gösterdi. Apple Pay’in yayınlanmasının ardından teknoloji dünyasının gündemine gelen dijital ödeme alanında Apple ve Google’a rakip olmaya hazırlanan Microsoft’un bu yeni dijital ödeme teknolojisine sadece Windows Phone 10’da değil, Windows 10’da da yer verebileceği söyleniyor.

Dijital ödemelerin yapılmasına olanak sağlayan NFC sistemi Windows Phone 8.1 işletim sisteminde mevcut olsa da, yeni işletim sisteminde yer verilecek olan versiyonun çok daha gelişmiş olacağı belirtiliyor.

The Forest PlayStation 4’e Taşınıyor