Windows 10 Mobile Bu Ay Yayınlanacak

Windows Mobile 10’un yeni Sürümü belli oldu

Microsoft, Windows 10 Mobile’ı bu ay içinde yayınlamaya başlayacak. Merakla beklenen yeni işletim sistemine geçiş, iki aşamada gerçekleşecek.

Microsoft’un yeni mobil işletim sistemi Windows 10 Mobile sonunda çıkıyor. Bir süredir hazırlık aşamasında olan ve daha önce çıkış tarihi ertelenen işletim sistemi, iddia edildiği gibi bu ay yayınlanmaya başlanacak. Hatırlayacağınız gibi bir süre önce çıkan haberlerde Microsoft’un yeni işletim sistemini Mart ayında yayınlamayı planladığı iddia edilmişti. Mart ayının gelmesiyle birlikte bu iddiaları destekleyecek yeni bilgiler de ortaya çıktı.

Windows 10 Mobile Redstone Güncelleştirmesi ortaya çıktı

Microsoft’a yakın kaynaklara göre Windows 10 Mobile bu ay bitmeden yayınlanmaya başlanacak. Üstelik Microsoft şimdiden Lumia cihazlar için güncellemeleri hazırlamış durumda. Yeni çıkan bu bilgilere göre işletim sisteminin yayınlanması iki kademede gerçekleşecek. Merakla beklenen işletim sisteminin çıkışını olabildiğinice sorunsuz gerçekleştirmek isteyen Microsoft, bu yüzden iki kademeli bir güncelleme politikası tercih etmiş.

İlk aşamada Windows 10 Mobile, Windows Phone telefonlara pasif olarak yüklenecek. Yani yeni işletim sistemine geçmek isteyen kullanıcıların kurulumu kendilerinin kademe kademe yapması gerekecek. İkinci aşamada ise güncelleme Windows Phone cihazlara otomotik olarak yüklenecek.