Windows 9 İsminin Neden Atlandığı Açıklandı

Windows 9 İsminin Kullanılmayacağı Neredeyse Kesinleşti

Windows 10 hakkında açıklamalarda bulunan Microsoft yöneticisi, Windows 9 isminin tercih edilmemesinin asıl sebebini sonunla teknoloji dünyasıyla paylaştı.

Merakla beklenen yeni işletim sistemini 30 Eylül’de düzenlediği basın toplantısında resmi olarak tanıtan Microsoft, işletim sisteminden bahsedilirken o güne kadar kullanılan Windows 9 ismi yerine Windows 10’u tercih ederek teknoloji dünyasını şaşırtmıştı. Yenilikçi tasarımı ve tüm platformları bir arada toplayan yapısıyla dikkat çeken Windows 10, kullanıcılar tarfından beğeniyle karşılanırken işletim sisteminin neden Windows 9 adını taşımadığı merak konusu oldu.

Windows_10

Microsoft‘ta yazılımcı olduğunu iddia eden bir Reddit kullanıcısı, Windows 10‘un resmi olarak tanıtılmasından birkaç gün sonra konu hakkında açıklamalarda bulunmuş ve Windows 9 isminin kullanılmamasının sebebi olarak, bazı uygulamaların Windows 9’u Windows 95’le karıştırabilecek olmasını göstermişti. Ancak bir süredir sessizliğini koruyan Microsoft’un sessizliğini bozmasıyla Windows 10’un kullanılmasının asıl sebebinin bu olmadığı anlaşıldı.

Geçtiğimiz günlerde katıldığı Dreamforce konferansı sırasında konu hakkında açıklamalarda bulunan Microsoft yetkilisi Tony Prophet, Windows 9’un es geçilmesinin asıl sebebini açıkladı. Windows 10’un Windows 8’in devamı olarak algılanmasını istemediklerini belirten Prophet, Windows’un tarihinde yeni bir adım olarak değerlendirdiği Windows 10’un yenilikçi yapısını ön plana çıkarmak için Windows 9 adını kullanmadıklarını belirtti.

Snapchat Reklam Göstermeye Başlayacak


Yorumlar kapatıldı.