Windows 8.1 Kullanımı Tavan Yaptı

Windows 8 575

Windows XP’nin resmi olarak emekliye ayrıldığı günden beri en büyük düşüşünü yaşaması, Windows 8.1’in kullanıcı sayısını önemli ölçüde arttırmasını sağladı.

Kullanıcılar tarafından bir türlü ilgi görmeyen Windows 8 ve 8.1 işletim sistemlerine daha fazla kullanıcı çekebilmek için çareyi eski işletim sistemlerini emekliye ayırmakta bulan Amerikalı teknoloji devi Microsoft, hala birçok kullanıcı tarafından tercih edilen Windows XP işletim sistemini bu yılın başında resmi olarak emekliye ayırmıştı. Microsoft’un kullanıcılar tarafından eleştirilmesine neden olan bu karar ilk başlarda pek sonuç vermemiş olsa da, kullanıcılar yeni işletim sistemlerine geçmeye zamanla ikna olmuş gibi görünüyor.

Windows_8

Araştırma şirketi Net Applications tarafından yayınlanan yeni bir rapor, Windows XP‘nin resmi olarak emekliye ayrıldığı Nisan ayından bu yana en çok kullanıcıyı Ekim ayında kaybettiğini gözler önüne serdi. Üstelik Windows XP’den ayrılan bu kullanıcıların Windows 8.1‘e yönelmesi, işletim sisteminin yayınlandığı günden beri en yüksek artışı Ekim ayında sergilemesini sağladı. Eylül ayı sonunda dünya genelinde kullanım oranı yüzde 6.62 olan Windows 8.1, Ekim ayı sonunda payını yüzde 10.92’ye yükseltmeyi başarmış durumda.

Ubisoft’un Satışları Yüzde 65 Arttı