Windows 9 İsminin Kullanılmayacağı Neredeyse Kesinleşti

Windows 9 İsminin Kullanılmayacağı Neredeyse Kesinleşti

Microsoft’un 30 Eylül’de resmi olarak tanıtacağı yeni işletim sisteminin daha önce iddia edildiği gibi Windows 9 ismini taşımayacağı neredeyse kesinleşti.

Uzunca bir süredir teknoloji dünyasının gündemini meşgul eden ve nihayet önümüzdeki günlerde resmi olarak tanıtılacak olan yeni Windows işletim sistemi için meraklı bekleyiş sürerken, Microsoft‘un yeni işletim sistemini hangi isimle piyasaya süreceği de merak konusu olmaya devam ediyor. Şu ana kadar ortaya çıkan haberlerde yeni işletim sisteminden Windows 9 olarak bahsedilmiş olsa da, son dönemde ortaya çıkan haberler Microsoft’un bu ismi tercih etmeyebileceğini gösterdi.

yeni_windows

Yeni işletim sisteminin hangi isimle yayınlanacağı hakkında ortaya çıkan haberlerde genellikle sadece Windows isminin kullanılacağı iddiası ön plana çıkmış olsa da, dün ortaya çıkan yeni söylentiler Microsoft‘un tamamıyla farklı bir isim kullanabileceğini öne sürmüştü. Yeni Windows’un ismiyle ilgili şu ana kadarki en önemli ipucu Microsoft cephesinden geldi ve yeni Windows üzerinde çalışan ekibin başı olan Terry Myerson tarafından yayınlanan bir resim, işletim sisteminin isminin henüz ortaya çıkmadığını gösterdi. Windows 9 isminin kullanılmayacağı bu resimle birlikte neredeyse kesinleşirken, dünkü iddiaların aksine Windows isminden vazgeçilmeyeceği de ortaya çıkmış oldu.

Amazon Daha Fazla Cihaz Geliştirecek