Nexus Player Play Store’dan Kaldırıldı

Nexus Player Play Storedan Kaldırıldı

Geçtiğimiz günlerde resmi olarak tanıtılan ve dün ön siparişe sunulan Nexus Player, FCC’den gerekli izinleri almadığı gerekçesiyle Play Store’dan kaldırıldı.

Motorola tarafından üretilen yeni amrial gemisi akıllı telefonu Nexus 6 ve merakla beklenen yeni tableti Nexus 9’u geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında resmi olarak tanıtan internet devi Google, bununla da yetinmemiş ve bir dizi Nexus cihazı daha görücüye çıkarmıştı. Teknoloji dünyasını şaşırtmayı başaran bu yeni Nexus cihazları arasında, Google’ın yeni dijital medya konsolu Nexus Player da yer alıyordu.

Nexus_player

Google ve Tayvanlı bilgisayar üreticisi Asus‘un ortaklığında geliştirilen ve Android TV platformunu kullanan ilk cihaz olan Nexus Player, Apple TV ve Roku gibi dijital medya konsollarına karşı güçlü bir rakip olarak değerlendirildi. İlgiyle karşılanan Nexus Player, Google’ın bu alana başarılı bir giriş yapacağını düşündürmüş olsa da bugün yapılan bir açıklama cihazın çıkışına gölge düşürdü.

Dün Google Play Store üzerinden 99 dolara ön siparişe sunulan Nexus Player, ABD’deki denetleme mercii olan FCC’den gerekli izinler almadığı gerekçesiyle ön siparişten kaldırıldı. Cihazın FCC tarafından onaylanmadığı için ABD’de satılamayacağını açıklayan Google, ürünün bu yüzden Google Play Store’dan kaldırıldığını duyurdu.

Windows 10 Deneme Sürümü Yenilenecek