Windows XP Şirket Bilgisayarlarını Domine Ediyor

Windows XP Şirket Bilgisayarlarını Domine Ediyor

Düzenlenen yeni bir araştırmaya göre, Nisan ayında emekliye ayrılan Windows XP şirket bilgisayarlarının yüzde 74’ünde kullanılmaya devam ediyor.

Teknoloji devi Microsoft eskimiş işletim sistemi Windows XP‘yi Nisan ayında resmi olarak emekliye ayırmış ve işletim sistemi için artık güncelleme ve yama yayınlamayacağını açıklamıştı. Microsoft’un aldığı bu kararın ardından Windows XP kullanmanın doğurabileceği sorunlar hem Microsoft hem de güvenlik firmaları tarfından defalarca vurgulanmış olsa da, birçok kullanıcı eski işletim sistemini kullanmaya devam ediyor.

Windows_XP_DG

Birçok bireysel kullanıcı Windows XP kullanmaya devam ediyor olsa da, XP’nin dünyada en çok tercih edilen işletim sistemleri arasında yer almasının belki de en önemli nedeni şirketler. XP’yi terk ederek daha yeni bir işletim sistemine geçmenin neden olacağı masraflardan kaçınmak isteyen şirketler, eskimiş işletim sistemini terk etmeye pek de hevesli görünmüyorlar. Araştırma şirketi Vanson Bourne tarafından Birleşik Krallık’ta düzenlenen yeni bir araştırmaya göre, ülkedeki şirket bilgisayarlarının yüzde 74’ünde Windows XP kullanılmaya devam ediyor.

Windows Phone En Çok ABD’de Kullanılıyor