HP webOS İçin Desteğini Sonlandırıyor

LG WebOSu Akıllı Saatlerde Kullanacak

Palm’dan satın aldığı webOS işletim sistemini geçtiğimiz yıl LG Electronics’e devreden HP, işletim sistemi için resmi desteğe Ocak ayında son verecek

ABD menşeli telefon üreticisi Palm tarafından geliştirilen Linux tabanlı işletim sistemi webOS, teknoloji dünyasında benzerine zor rastlanır bir yolculuğa sahip. 2009 yılında Palm tarafından yayınlandığı günden beri bir düşüp bir yükselen işletim sistemi defalarca sona ermenin eşiğine gelmiş olsa da, bir şekilde kullanımda kalmayı başardı.

HP

İlk yayınlandığında akıllı telefonlar için yeni bir işletim sistemi olarak lanse edilen webOS, bu alanda istediği ilgiyi görememiş olsa da Amerikalı teknoloji devi HP tarafından satın alınmasının ardından ikinci bir şans yakaladı. Satın aldıktan bir süre sonra işletim sistemini sonlandırma kararı alan HP, daha sonra bu kararından vazgeçerek işletim sistemini telefonlar yerine yazıcı ve benzeri cihazlarda kullanmaya karar verdi. Ancak sonunda HP’de webOS’den umudunu kesti ve işletim sistemini Güney Koreli telefon üreticisi LG Electronics’e sattı.

HP, 2013 yılında LG Electronics‘e sattığı işletim sistemini resmi olarak desteklemeye şimdiye kadar devam etmiş olsa da, bugün yaptığı açıklamayla Ocak ayından itibaren webOS için resmi desteğin kesileceğini duyurdu. Bu da demek oluyorki hala webOS işletim sistemine sahip bir cihaz kullanan HP kullanıcıları, bundan sonra ürünleri için destek alamayacaklar.

Öte yandan HP‘den satın aldığı işletim sistemini akıllı TV’lerde kullanmaya devam eden LG Electronics, işletim sistemini yakan zamanda yeni alanlara da taşımaya hazırlanıyor. LG Electronics‘in işletim sistemini kullanmaya planladığı alanlar arasında akıllı saatlerin de yer aldığı iddia ediliyor.

Flickr Sonunda iPad Kullanıcılarıyla Buluştu