Windows 10’un Tanıtılması XP’ye Yaradı

Windows 10un Tanıtılması XPye Yaradı

Windows 8’e geçmeye pek hevesli olmayan Windows XP kullanıcıları, merakla beklenen Windows 10’nun resmi olarak tanıtılmasıyla bilrikte beklemeye geçtiler.

Amerikalı teknoloji devinin piyasadaki en yeni işletim sistemi olan Windows 8 birçok kullanıcı tarafından beğenilmemiş olsa da, eski işletim sistemlerinden kurtulmak isteyen kullanıcılar sayesinde her geçen gün kullanıcı sayısını arttırıyordu. Ancak Microsoft’un merakla beklenen yeni işletim sistemi Windows 10’u resmi olarak tanıtması ve deneme sürümünü yayınlaması, mecburiyetten Windows 8’e geçen kullanıcıların beklemesine neden olmuş gibi görünüyor.

Windows_istatistikler

Özellikle Windows XP‘nin Nisan ayında resmi olarak emekliye ayrılmasından büyük kazanç sağlayan Windows 8, şu ana kadar Windows XP’yi terk eden kullanıcıların bir numaralı istikameti gibi görünüyordu. Ancak sırf güvenlik endişesiyle yeni bir işletim sistemine geçmek zorunda kalan Windows XP kullanıcıları, Windows 8’e geçmektense önümüzdeki aylarda yayınlanacak olan Windows 10‘u beklemeyi tercih ediyor. Araştırma şirketi Net Applications tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre, Ağustos ayına oranla sadece yüzde 0.02’lik bir düşüş yaşayan Windows XP, Eylül ayı itibariyle dünya genelindeki bilgisayarların yüzde 23.87’sinde kullanılıyor.

HTC One M8 Eye’dan İlk Görüntü Yayınlandı