Wikipedia giriş yönetimi 2019!

Wikipedia

Türkiye’de engelli olan dünyanın en büyük özgür dijital ansiklopedisi olan Wikipedia’ya nasıl giriş yapacağınızı anlatıyoruz. Paylaşacağımız Wikipedia giriş yönetimi ile VPN’siz Wikipedia kullanabileceksiniz.

Türkiye’de 2017 yılında erişim engeli ile karşılaşan Wikipedia, yıl 2019 olmasına rağmen hala erişime açılmadı. Tüm internet servis sağlayıcılarının DNS zehirlemesi ile DNS hizmetlerini devre dışı bırakmasının ardından Wikipedia’ya giriş sadece VPN ile mümkündü. Ancak Türkiye’de de VPN hizmetlerinin büyük bir bölümü ISS’ler tarafından engellendi. Peki, dünyanın en büyük dijital ansiklopedisi olan Wikipedia’ya nasıl gireceksiniz?

Wikipedia giriş yönetimi burada!

Wikipedia’ya 2 adet giriş yöntemi bulunuyor. Bunlardan ilki OpenVPN protokolüne sahip olan bir VPN hizmeti kullanmanız. Ancak OpenVPN protokolüne sahip VPN hizmetleri aylık 5 dolar yani 27 TL talep ediyor. Bu protokole sahip VPN hizmetlerini kullanarak imgur gibi diğer yasaklı sitelere de giriş yapabilirsiniz.

Bu ücreti ödemek istemeyenler için Wikizeroo alternatifi devreye giriyor. Peki, Wikizeroo nasıl çalışıyor? İşte 0Wikipedia ile Wikipedia’ya girme yöntemi.

0Wikipedia ile Wikipedia’ya giriş yöntemi!

0Wikipedia yönetemi diye de geçen Wikizeroo, oldukça basit bir çalışma yapısına sahip. Proxy üzerine kurulu olan Wikizeroo, Wikipedia linklerini proxy ile hızlı bir şekilde açabiliyor. Dilerseniz Wikizeroo.net sitesi üzerinden Wikipedia’yı kullanabilir dilerseniz de Wikipedia linklerinin başına 0 koyarak bu site üzerinden linkleri açabilirsiniz.

Facebook şifre kırma (2019)

Wikipedia linklerinin başına sıfır koyma örneği; https://tr.0wikipedia.org/wiki/Türkiye bu şekilde. Yani Wikipedia linklerinin tr veya en ile başlayan kısmından hemen sonra 0 koyarsanız link Wikizeroo üzerinden açılacaktır.

Wikipedia giriş

Wikipedia’nın önümüzdeki dönemde de ülkemizde engelli olacağı söyleniyor. Wikipedia; “Suriye İç Savaşı’na yabancı müdahalesi” (Foreign involvement in the Syrian Civil War) ve “Devlet destekli terörizm” (State-sponsored terrorism) içerikleri nedeni ile ülkemizde engellenmişti. Hala bu içerikleri düzeltmeyen Wikipedia’nın Türkiye’de erişime açılması tam bir muamma.