AYM gerekçeli kararını açıkladı! Wikipedia açılıyor!

Wikipedia kripto para

Anayasa Mahkemesi bugün Wikipedia için gerekli kararını açıkladı. Wikipedia’nın bugün içerisinde herkesin erişimine açılması bekleniyor.

Özgür Ansiklopedi Wikipedia, 2017 yılın Türkiye’de erişime engellenmişti. Türkiye’yi terör örgütleri ile ortak çalıştığını gösteren deli saçması bilgilerin Wikipedia’da yer alamasından dolayı böyle bir karar alınmıştı. Bu olaydan sonra Wikipedia’dan açıklama gelmiş ve Türkiye’yi zan altında bırakan yalan yanlış bilgilerin kaldırıldığı söylenmişti.

Ancak Wikipedia’nın bu hamlesine rağmen Türkiye’de erişim engeli kaldırılmamıştı. Geçtiğimiz yılın son günlerinde ise Anayasa Mahkemesi bu konu hakkında düğmeye basmıştı. Anayasa Mahkemesi, Wikipedia’nın erişime engellenmesini ifade özgürlüğünün ihlali olarak tanımlamıştı. Bugün sise Anayasa Mahkemesi gerekçeli kararını açıkladı.

Samsung Galaxy S20 Plus Geekbench testinde göründü!

Anayasa Mahkemesi gerekçeli kararında; “Başvurucunun erişimin engellenmesi kararına karşı yaptığı itiraz, içeriklerin Devletin itibarını zedelemiş olması gibi haklı sebeplerle Milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması’ kapsamında ele alındığı anlaşılmayan bir gerekçeyle reddedilmiştir. Bu durum söz konusu kavramların geniş yorumlandığını düşündürtmektedir. Wikipedia’ya Türkiye’den erişimin engellenmiş olması sadece içerik sağlayıcı konumunda olan birinci, başvurucunun bilgi ve fikirleri yayma hakkına müdahale oluşturmamış, aynı zamanda Türkiye’deki kullanıcıların bilgi ve fikirlere erişime hakkını da sınırlandırmıştır.” ifadelerini kullandı.

Wikipedia

Bu açıklamanın ardından gözler Wikipedia’ya çevrilmiş durumda. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül; Anayasa Mahkemesi’nin gerekçeli kararı açıklayınca Wikipedia’nın erişime açılacağını geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Anayasa Mahkemesi’nin de gerekçeli kararı sunmasının ardından Wikipedia’nın bugün içerisinde tüm internet servis sağlayıcıları tarafından erişim engeline son verilip kullanıma sunulması bekleniyor.