Wikipedia erişim engeli kalkıyor mu?

Wikipedia erişim engeli

Wikipedia erişim engeli 11 Eylül’de düzenlenecek olan Anayasa Mahkemesi (AYM) toplantısında konuşulacak. Bakalım engeller aşılacak mı?

Özgür Ansiklopedi mottosu ile dünyanın her yerinde hizmet veren Wikipedia, 29 Nisan 2017 tarihinde Türkiye’de erişim engeli ile karşılaşmıştı. 2 yıldan fazla süredir ülkemizde engelli olan Wikipedia için bugün düğmeye basıldı. 11 Eylül 2019 tarihinde düzenlenecek olan Anayasa Mahkemesi toplantısında bu yasağın konuşulacağı açıklandı.

YouTube Music ve YouTube Premium nasıl iptal edilir?

BTK, Wikipedia’nın engellenmesi konusunda geçtiğimiz yıllarda; “Erişim engelleme tedbiri uygulanmadan önce Wikipedia, Türkiye’nin terör örgütlerine destek verdiği şeklindeki iftiralara yer veren makalelerde yer alan içerikleri kaldırması konusunda yasaya ve uluslararası uygulamalara uygun bir şekilde uyar-kaldır yöntemi uygulanarak resmi iletişim kanalları üzerinden uyarılmış ancak bu konuda bir cevap alınamaması nedeniyle erişim engelleme tedbiri uygulanmak zorunda kalınmıştır.” açıklamasında bulunmuştu.

Wikipedia erişim engeli

Anayasa Mahkemesi toplantısından sonra Wikipedia’nın açılma ihtimali çok yüksek görünüyor. Çünkü Wikipedia’dan gelen açıklamalara göre gerekli düzeltmeler aylar öncesinden yapılmıştı. Wikipedia muhtemelen tekrardan incelenecek ve 2019 yılı bitmeden yeniden Türkiye’de VPN’siz kullanılabilir olacak.

Bakalım Anayasa Mahkemesi, Wikipedia’ya uygulanan engelin ifade özgürlüğünü ihlal edip etmediği konusunda nasıl bir karar verecek?