WhatsApp yeni özelliği ile yok artık dedirtecek!

WhatsApp güncellemesi uygulamayı tamamen değiştirdi

WhatsApp üzerinden olmadık zamanlarda gelen, merak edilmesine rağmen dinlenemeyen arkadaş mesajlarına kalıcı bir çözüm geliyor.

WhatsApp yeni özelliği ile yok artık dedirtecek! Sosyal medya dünyasının en önemli isimlerinden biri olan WhatsApp, artık hayatımızın vazgeçilmez parçalarından biri. Yeni bir telefon alındığında ilk kurulan uygulamaların başında gelen sosyal medya devi, SMS ve birçok iletişim aracının da katili olarak kabul ediliyor. Son zamanlardaki görüntülü konuşma gelişimleri sayesinde bu sektörün öncüsü olan Skype’ın bile pabucunu dama atmaya başlayan WhatsApp, şimdilerde oldukça önemli yeni bir özellik üzerinde daha çalışıyor.

WhatsApp yeni özelliği, kendinize mesaj göndermeyi kolaylaştıracak

WhatsApp kullanıcıları bazı zamanlar üşengeçlikten bazı zamanlarda ise ortamın müsait olmaması ve çok hızlı bir şekilde bilgi aktarımının gerekmesi gibi sebeplerden dolayı yazmak yerine sesli mesaj atmayı tercih edebiliyorlar. Özellikle anlatacak çok şeyin olduğunda sesli mesaj atmayı tercih etmek, gönderen için kurtarıcı görevi görüyor olabilir. Ancak bu mesajı alan kişi her zaman sesli mesajı dinleyebilecek durumda olmayabilir.

WhatsApp dünya genelinde çöktü!

WhatsApp yeni özelliği ile yok artık dedirtecek!

Kimi zaman bir toplantıda, kimi zaman çok gürültülü bir yerde ya da tam tersi çok sessiz bir yerde bulunabilen alıcılar, kendilerine gelen sesli mesajı çok merak etseler de bunu dinleyemeyebiliyorlar. İşte böylesi durumların tarihe karışması için uzun bir süredir çalışmalarına devam eden WhatsApp, sonunda sesli mesajı metne dönüştürme özelliğinin servis edebilecek seviyeye geldi.

WhatsApp mesajlarda takvim

Hala birkaç küçük dokunuşa ihtiyaç duyan bu özellik tamamlandığında, sesli mesajların tamamı metne dönüştürülerek kullanıcılara gösterilebilecek. Bu sayede de “sesli mesaj atma, dinleyemiyorum” tarzı serzenişlerde son bulmuş olacak. Özelliğin tam olarak ne zaman servis edileceği henüz netlik kazanmasa da WhatsApp’a yakın kaynaklar çalışmalarda sona gelindiğini ve bu özelliğin kullanıma sunulmasının an meselesi olduğunu söylüyor.

WhatsApp’ın iptal edilen özelliği geri döndü