WhatsApp’ın iptal edilen özelliği geri döndü

whatsapp

WhatsApp geçtiğimiz günlerde Durum kısmına bir takım yenilikler ekledi. Yaptığımız haberde yeni özelliklerin ne olduğunu sizlerle paylaşmıştık. Şimdi ilginç bir gelişme yaşandı. WhatsApp daha önce rafa kaldırdığı bir özelliği beta sürecine yeniden dahil etti. Detaylar haberimizde…

WhatsApp hakkındaki yenilikleri ve gelişmeleri paylaşan WA Beta Info’nun haberine göre sesli mesajları yazıya dönüştürme özelliği, iOS beta sürümüne yeniden dahil edilmiş durumda.

Sesli mesajların yazıya çevrilmesi özelliği 2021’in eylül ayında ortaya çıkmıştı. Bir süre test edilmişti sonra beta sürecinden kaldırılmıştı. Bir daha da bu özellik ortalıkta görünmedi. Normal olan bir durum. Sonuç olarak özellikler beta aşamasında test edilir ve problem olursa da çıkartılabilir. Geçmişte bunun birçok kez örneğini görmüştük. Haberimize geri dönecek olursak popüler uygulamanın iOS 23.3.0.73 beta sürümünde sesli mesajları çevirme özelliği bulundu.

whatsapp

WA Beta Info’ya göre sesli mesajda kelimelerin anlaşılır olmaması, ayırt edilmemesi durumunda ve farklı bir dil ayarlandığı zaman yazıya çevirme özelliği çalışmayacak. Kaynak bununla birlikte çeviri özelliğinin ilgili dil paketlerinin indirilip yüklendikten sonra cihaz üzerinde çalıştığını belirtirken, herhangi bir bilginin paylaşılmadığının da altını çiziyor. Sesli mesajı yazıya dönüştürme özelliğinin ne zaman tam sürüme ekleneceği belli değil.

WhatsApp’ın yeni özellikleri ortaya çıktı