WhatsApp Web için Messenger Rooms test ediliyor!

WhatsApp görüntülü konuşma 1

WhatsApp Web sürümünde Facebook’un toplu görüntülü görüşme yapma imkanı sunan Messenger Rooms’un test edildiği ortaya çıktı.

Facebook, koronavirüs sürecinde insanların konferans görüntülü görüşme platformu Messenger Rooms’u geliştirmek için çok çalışıyor. Bugün ise yine Facebook’un bünyesinde yer alan WhatsApp’ın Web sürümünde bu özelliğin testlerinin başlandığı ortaya çıktı. WhatsApp Web 2.20.139 Beta sürümünde ortaya çıkan bu özellik sayesinde WhatsApp’tan kolayca Messenger Rooms‘a geçiş yapabiliyorsunuz.

Bu özellik ana kısayol sohbet içinde ek menüsüne eklenen bir bölümünde yer alıyor. Bu bölüme tıkladığınızda direkt olarak Messenger‘a yönlendiriliyorsunuz. Bildiğiniz gibi Messenger’ın geçtiğimiz günlerde iOS ve Android uygulamalarına ek olarak Windows ve macOS uygulamaları da yayınlanmıştı.

Huawei P40’a Facebook ve WhatsApp gibi uygulamalar nasıl yüklenir?

Şimdilik beta aşamasında olan Messenger Rooms özelliğinin WhatsApp ile birleştirilmesi kullanıcıları Facebook’un uygulamalarından ayrılmasını engelleyecek. Kendi kullanıcılarını bünyesinde tuttuğu gibi dışarıdan da kullanıcılar Facebook’un bünyesine geçecek gibi görünüyor.

WhatsApp Web

Görüntülü görüşme uygulamalarının sükse yaptığı şu sıralar, Zoom, Google ve Microsoft cephesinden atılımlar gelmişti. Bu konuda çok yavaş kalan Facebook, geçtiğimiz günlerde WhatsApp’taki en fazla dörtlü olarak yapılan görüntülü görüşme özelliğini sekize çıkarmıştı.

Ancak yine de WhatsApp’ın görüntü kalitesi ortada. Messenger, Zoom, Google Duo ve FaceTime gibi kaliteli bir görüntülü deneyimi sunamayan WhatsApp’ın geçici bir çözüm olduğunu düşünüyoruz. Facebook asıl kozunu Messenger Rooms ile oynayacak.