Facebook Messenger Rooms Türkiye’de kullanıma sunuldu!

Messenger Rooms

Facebook’un Zoom rakibi konferans uygulaması Messenger Rooms Türkiye’de kullanıma sunuldu. Peki, uygulamayı nasıl kullancaksınız?

Facebook uzun bir süre sonra Zoom Cloud Meeting rakibi Messenger Rooms uygulamasını ABD, Kanada ve Meksika dışındaki ülkelerde de kullanıma sundu. Türkiye’de de kullanıma sunulan video konferans hizmeti, Facebook kullanıcılarının 50 kişiye kadar görüntülü görüşme yapmasına izin veriyor. Ayrıca konferansı başlatanlara birçok kontrol ve seçenek sunuyor.

Messenger Rooms‘da konferasnalar şu anda doğrudan Facebook veya Messenger’dan oluşturulabiliyor. Özellikle Facebook uygulamasında Rooms, Haber Akışı, Gruplar ve hatta Etkinlikler bölümünden arkadaşlarınız ile görüşme başlatabilirsiniz.

Google Pixel 4a çıkış tarihi belli oldu! Bu fiyata iPhone SE varken Google kepenk indirir!

Bir kullanıcı bir Rooms oluşturduğunda, Facebook hesabı olmayanlar bu konferansa oluşturulan bağlantıya tıklayarak dahil olabiliyor. Facebook’un aldığı bu radikal karar kullanıcı sayısında patlama yaşanmasını sağlayabilir.

Ev sahibi bir oda oluşturduktan sonra, odalarını kimlerin görebileceği ve ona katılabileceği üzerinde kontrol sahibi oluyor. Ayrıca, başkalarının katılmasını önlemek için insanları çıkarma ve Odayı kilitleme yeteneğine de sahip.

Facebook önümüzdeki aylarda Messenger Rooms’a daha fazla özellik ekleyecek. WhatsApp ve Instagram gibi diğer hizmetlerine Messenger Rooms kısayolunu entegre etmek için testler başladı bile. Messenger konferansı oluşturmak için, kullanıcıların tercih ettikleri platformda uygulamanın en son sürümünü kullanması gerekiyor..

Facebook Messenger uygulaması Android için Play Store, iOS için App Store, Windows için Microsoft Store ve macOS için ise App Store üzerinden indirebilirsiniz.