WhatsApp üzerinden videolu görüşme nasıl yapılır?

WhatsApp görüntülü konuşma 1

WhatsApp üzerinden videolu görüşme nasıl yapılır? Bu haberimizde videolu görüşme yapmanıza imkan veren ünlü bir uygulamayı ele alacağız.

Hatırlarsanız daha önce FaceTime ve Google Duo’da nasıl grup konuşması yapılacağından bahsettik. WhatsApp’da da bu imkan olduğundan şimdi bu uygulamada nasıl bir yol izleyeceğinizi anlatacağız.

Sosyal izolasyon sırasında iletişimde kalabilmek gerçekten önemlidir, bu yüzden grup aramaları yapmamıza yardımcı olan uygulamalara ihtiyaç duymaya başladık. SMS yerine internet üzerinden mesaj göndermemize imkan sağlayan WhatsApp, mesajlaşmaya popüler bir alternatif haline geldi. Ancak uygulama bunun yanında arama yapmanıza da imkan sağlıyor. WhatsApp’ta, dört kişiye kadar yalnızca sesli veya görüntülü grup araması yapabilirsiniz. WhatsApp uçtan uca şifreleme kullandığından (Zoom’un aksine) daha küçük gruplar arasında videolu görüşme yapmak istiyorsanız WhatsApp önemli bir alternatif olabilir.

İşte takip etmeniz gerekenler:

  • İlk etapta telefonunuza WhatsApp uygulamasını yükleyin ve sağlıklı bir şekilde çalıştırın.
  • Sohbetler kulakçığından Aramalar kulakçığına geçin. (Aramalar üzerine tıklayarak)
  • Sağ alt kısımda ahize işareti yer alıyor. Buraya tıklayın ve bir sonraki kısma geçin
  • Videolu görüşme ya6–96-9pmak için Video Kamera ikonuna tıklayın.
  • Arayan kişi aramanızı cevaplandırdıktan sonra konuşmaya eklemek istediğiniz kişiyi davet edebilmek için sağ üst köşede yer alan + ikonuna tıklayın. Eğer eklemek istediğiniz kişi çevrimiçi ise yani internet bağlantısı açık ise aramanızı görebilir ve yayına görüşmeye katılabilir.
  • 3. kişiyi ekledikten sonra aynı yolu izleyerek 4. kişiyi de görüşmeye davet edebilirsiniz. Ancak WhatsApp uygulamasında 4 kişiden fazla kişiyle aynı anda konuşamıyorsunuz. FaceTime uygulamasında 32 kişiye kadar, Google Duo’da 8 kişiye kadar görüntülü konuşabiliyorsunuz.

Kişisel görüşümüz eğer Apple marka telefonunuz varsa ve görüşmek istediğiniz kişilerin de Apple’ı varsa iPhone veya Mac üzerinden görüntülü görüşmeniz. Android kullanıcısıysanız ve görüşmek istediğiniz kişiler akıllı telefonuna Google Duo’yu yüklediyse bilgisayardan veya telefondan Duo üzerinden görüntülü konuşabilirsiniz. Google Duo’yu bilgisayardan açmak için yapmanız gereken tek şey uygulamayı telefona yükleyip tanımlamanızı yaptıktan sonra bilgisayarda tarayıcıda yeni sekme açmak ve Google Duo yazıp görüşmeye başlamak. WhatsApp Web’de böyle bir imkan ne yazık ki mümkün değil.

Redmi Band kutusundan çıkıyor!

Screenshot 20200410 103438

Screenshot 20200410 103614

Screenshot 20200410 103830

Screenshot 20200410 103941 1