Zoom uygulaması tehlike saçmaya devam ediyor!

zoom webcam

Zoom uygulaması dünya çapında tehlike saçmaya devam ediyor. Uygulama son olarak Singapur’da bakanlık tarafından yasaklandı. Bakın nedeni ne ?

Zoom, Coronavirüs nedeniyle evlerinden çıkmayan insanların ve derslere ara veren öğretmenlerin tercih ettiği videolu görüşme yapabilmemize imkan veren bir uygulama. Bu uygulama çok sayıda kişiye aynı anda görüşme yapabilme imkanı verdiği için kısa sürede oldukça popüler oldu. Ancak uygulama daha sonra yasa dışı işlemler yaptığı gerekçesiyle dünyanın dört bir tarafında yasaklandı. Ülkemizde de öğretmenlerin hesabından para çekildiği iddiası gündeme geldi. Herkes hemencecik uygulamayı telefonundan sildi. Ancak Singapur’da uygulama kullanılmaya devam ediliyordu.

Singapur, Covid-19 salgınına önlem olarak okullarını kapatan bir çok ülkeden biri olduğu için öğretmenler ve öğrenciler eğitimlerine devam edebilmek amacıyla Zoom uygulamasını kullanmaya başladılar. Channel News Asia’dan duyurulan bir habere göre Singapur Eğitim Bakanlığı “müstehcen görüntüler içeren ihlaller” nedeniyle Zoom’un kullanımını askıya aldı. Konuya ilişkin olayın gerçekleştiği sırada Zoom oturumunda bulunan bir öğrencinin annesinin ifadesine başvuruldu.

Zoom

Zoom hesap silme işlemi nasıl yapılır?

40 öğrencinin yer aldığı bir coğrafya dersinde kimliği belirlenemeyen 2 erkek Zoom uygulamasına sızıp kız öğrencilere müstehcen yorumlar yapmaya başladı. Kız öğrencilerden biri (ifadesine başvurulan velinin kızı) yorumlardan rahatsız olarak annesine haber verdi. Annesinin öğretmen ile iletişime geçmesi sonucu Zoom oturumu hemen sonlandırıldı. Uygulama sahipleri yaşananlardan dolayı özür dilerken iki erkek kişinin oturuma nasıl sızdığı henüz belirlenemedi. Singapur hükümet yetkilileri şu anda ihlali araştırıyor ve Zoom’un öğretim oturumları için kullanımı, güvenlik sorunları çözülene kadar askıya alındı.

Uygulama bir çok alanda yasaklandı!

Zoom’un şirket yetkilileri bu güvenlik sorunlarını aşmak için Facebook’un eski güvenlik şefini göreve davet etti. Bakalım Zoom bu kötü PR’ı ne zaman temizleyebilecek. Bildiğiniz gibi bir hafta önce Zoom’un SpaceX, Google, ABD Senatosu ve New York’taki devlet okullarında kullanılması yasaklandı. Diğerlerinin yanı sıra Google Meet, Skype Kurumsal ve Slack ile birlikte hala en popüler video konferans uygulamaları sorunsuz bir şekilde hizmet vermeye devam ediyor.