WhatsApp ve Telegram arasındaki rekabet kızıştı

WhatsApp güncellemesi uygulamayı tamamen değiştirdi

Mesajlaşma uygulamaları arasında en popülerler olarak karşımıza çıkan WhatsApp ve Telegram bir süredir kızışan bir rekabet ile gündemde. İşte detaylar.

Mesajlaşma uygulamaları arasında en önde olan WhatsApp geçtiğimiz yıllarda güvenlik sebebi ile fazlasıyla kullanıcı kaybetmişti. Bu durumu düzelten ve kullanıcılarını geri kazanmaya odaklanan uygulama şimdi Telegram’ın güvenli olup olmadığı hakkında konuştu. Telegram ise bu konuya karşı sessiz kalmadı. Telegram sözcüsü Remi Vaughn uygulama üzerindeki eleştirilere yanıt verdi. Vaughn’a göre WhatsApp’ın savunmaları bir çok hata içeriyor ve editör ekibi Telegram’dan gelen yorumları ve yanıtları önemsemiyor ki bu da uygulamanın itibarını zedeliyor.

WhatsApp ve Telegram arasındaki rekabet kızıştı

Telegram’ın kullanıcıların konumunu izlediği iddialara yanıt olarak uygulama herkesin konumunu açtığı durumda böyle bir şeyin mümkün olabileceğini söyledi. Bu duruma göre kullanıcıların çoğu konumunu açmıyor dahi. Sohbetlerin gizliliğine gelince, Telegram’ın Uçtan Uca Şifreleme (E2EE) protokolüne uyduğuda belirtildi. İtalya’nın Udine Üniversitesi’nden bir ekip, Telegram’ın sohbetlerini güvence altına almak için kullandığı MTProto 2.0 protokolünü doğruladı. Bu kapsamda uygulama güvenli olduğunu savunuyor.

Telegram’ın uygulaması açık kaynaklı ve 5.13 sürümünden bu yana tekrarlanabilir yapılar kullanıyor. “Tekrarlanabilir yapılar”, herkese açık kaynak kodunu derleyebileceğiniz ve ortaya çıkan makine kodunun Apple App Store, Google Play Store ve Telegram’ın kendi web sitesinde barındırılanla aynı olduğunu doğrulayabileceğiniz anlamına geliyor. İki uygulama arasında rekabet sürmeye devam edecek.

Samsung katlanabilir akıllı telefon pazarından çok umutlu