Telegram oyun özelliğini duyurdu: Telegram Gaming Platform

telegram gaming platform 1

WhatsApp’ın en önemli rakibi Telegram, yeni oyun özelliği duyurdu. Telegram Gaming Platform olarak tanıtılan bu yeni özelliği detayları sizlerle.

Mesajlaşma uygulamaları arasında WhatsApp ve Facebook Messenger’ın önemli rakiplerinden biri olan Telegram yeni ve hayli ilginç bir özellik ile karşımıza çıktı. Telegram’ın resmi internet sitesinde kısa süre önce yapılan açıklama, uygulamanın yeni özelliği tanıtıyor.

telegram-gaming-platform-2

Telegram Gaming Platform

Telegram Gaming Platform, uygulama içerisinde oyun oynanmasına olanak tanıyor. Üstelik söz konusu oyunlar metin tabanlı klasik oyunlar değil. Ses ve grafik desteğine sahip bu mini oyunlardan şimdilik 30 adet var. Ancak ilerleyen dönemlerde yüzlercesi bekleniyor. Çünkü bu geliştiricilere de açılan bir özellik olarak duyuruldu.

Uygulama içerisindeki oyunları mesaj yoluyla paylaşmak da mümkün kılınmış. Yani arkadaşlarınıza oyunu gönderip rekabet edebiliyorsunuz. Örneğin bir grup konuşması içerisinde oyunu oynayan kullanıcıların aldıkları puanlar gösteriliyor.

Telegram, kullanıcılara bu oyunların cihazda ekstra yer kaplamayacağını ve performans kaybı yaşatmayacağını da garantiliyor. iPhone 4 ve üzeri ile Android 4.4 ve üzerindeki tüm cihazlarda Telegram Gaming Platform destekleniyor. Oyunların HTML5 destekli olduğu bilgisi de paylaşılmış.

Telegram’ın oyun özelliğini denemek için sohbet ekranına “@gamebot” yazmak gerekiyor. Ardından mevcut oyunlar listeleniyor ve herhangi biri seçilebiliyor. Telegram 3.13 güncellemesini alan uyumlu tüm cihazlarda yeni oyun özelliği aktif durumda.

telegram-gaming-platform-3

Güvenli Galaxy Note 7’ler Satışta!