Elon Musk Twitter CEO’su olmaktan çekiliyor

Twitter Dogecoin ile tekrar gündemde

Elon Musk Twitter’ı aldığından beri çok şey değişti ancak bu değişimler her zaman iyi açıdan olmadı. Şimdi CEO platformdan çekilmeye karar verdi. İşte detaylar.

Elon Musk, Twitter’ı satın aldı ancak şu anda şirketin CEO’su ama şimdiden görevi bırakmaya hazırlanıyor. Musk Dubai’deki Dünya Hükümet Zirvesi’nde video bağlantısı aracılığıyla konuştu. CEO olarak çekilmeden önce ise “örgütü istikrara kavuşturması” ve “mali açıdan sağlıklı bir yerde olduğundan emin olması” gerektiğini söyledi. Bir süre önce kullanıcılara çekilmesini isteyip istemediklerini soran CEO şimdi bu kararına netlik kazandırdı. Kaynaklara göre Bloomberg’e konuşan milyarder, geçişin yıl sonuna doğru gerçekleşmesi beklenen Twitter CEO’su olacak kişiyi aktif olarak arıyor.  Musk, Space X ve Tesla’nın şu anda faaliyet göstermesi için üç ila beş yıl öncesine kıyasla daha az çalışma gerektirdiğini de belirtti ancak Twitter’dan ayrıldıktan sonra buradaki çalışmalarına yönelecektir.

Elon Musk Twitter CEO'su olmaktan çekiliyor

Elon Musk, Twitter’ı “ters bir girişim” olarak nitelendirdi. Sosyal ağın “istikrarlı bir konumda” olması için hâlâ çok çalışması gerekiyor. Açıklamalarına göre Tesla CEO’su şu anda haftanın yedi günü altı saat uykuyla çalışıyor ve “haftada sadece 80 saat çalışmayı” hedefliyor. Twitter’ın bundan sonraki yolu nasıl olacak henüz belirli değil ancak sosyal medya platformu çalışmalarına hız kesmeden devam edecek. Algoritma çalışmaları ile ilgili de gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Samsung katlanabilir akıllı telefon pazarından çok umutlu