Samsung katlanabilir akıllı telefon pazarından çok umutlu

Samsung Galaxy Z Fold 2 satışını durdurdu

Hali hazırda Samsung’un öncülük ettiği katlanabilir ekranlı akıllı telefon pazarındaki marka sayısı günden güne artıyor. Peki bu pazardaki en etkili isimler kimler? Dahası önümüzdeki süreçte bu pazardaki modellerin, normal modelleri geçme ihtimali var mı? İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Samsung katlanabilir akıllı telefon pazarından çok umutlu. Güney Koreli teknoloji devi Samsung, katlanabilir akıllı telefon serisi olan Galaxy Z’nin üç yıl içerisinde popüler akıllı telefon serisi Galaxy S’i geride bırakacağını düşünüyor. Her ne kadar mevcut piyasa koşulları, amiral gemisi seviyesindeki akıllı telefonların satışlarında düşüşe neden olsa da, katlanabilir telefon teknolojisinin bu durumu tersine çevireceği düşünülüyor.

Galaxy Z Fold 4 2

Samsung’un önde gelen isimlerinden biri olan TM Roh tarafından bu konuya ilişkin yapılan açıklamalarda, 2025 yılına gelindiğinde katlanabilir akıllı telefon satışlarının Samsung’un tüm satışlarının yarısını oluşturacağı iddia edildi. Roh’a göre 2025 yılından itibaren katlanabilir akıllı telefonlar, akıllı telefonlar için yeni standart halini alacak.

Xiaomi Mix Fold

Samsung katlanabilir akıllı telefon pazarından çok umutlu

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bir araştırma, 2021 yılından 2022 yılına kadar geçen 1 yıllık süreçte, katlanabilir akıllı telefonların %309 gibi büyüleyici bir hızda arttığını ortaya koydu. 2021 yılının Ağustos ayında satışa sunulan Galaxy Z Flip 3 ve Galaxy Z Fold 3 modellerinin yıl sonuna kadar yani yalnızca 6 aylık sürede toplam 7,1 milyon adet satması ise oldukça etkileyici bir istatistik olarak görüldü.

Galaxy Z Fold 4

Tabi bu başarının arkasında Galaxy Z Flip 3’ün imzası daha büyük görünüyor. Öyle ki gerçekleşen 7,1 milyonluk satışın 4,6 milyonu Galaxy Z Flip 3’e aitti. Başarılı telefon 2022 yılının ilk üç ayında ise 1 milyon adet daha sattı ki bu tüm katlanabilir akıllı telefon satışlarının yarısını oluşturdu. Bakalım aynı istatistikler 2023 yılında da devam edecek mi? Bekleyip göreceğiz. Samsung katlanabilir akıllı telefon pazarından çok umutlu.

Samsung oyun konsolu sektörüne mi giriyor?