Whatsapp nasıl çöker?

whatsapp

Whatsapp’ın Çökme İşlemi o kadar kolay ki. Yaşanan bu sorun Kullanıcıların canını çok sıkacak.

Mesajlaşma Uygulamasının arkasındaki Geliştiricilerin, smiley ifadeleri için benzer sınırlamaları koymayı unutmuş olması Whasapp’ta açık oluşmasına neden oldu.

WhatsApp’ın Android platformu için yayınlanan son sürümünün; Marshmallow, Lollipop ve Kitkat İşletim Sistemli cihazlarda test edildiği ve saldırıya açık olduklarının görüldüğü de söylendi.

Ek olarak Chrome, Opera ve Firefox ile kullanılan WhatsApp’ın İnternet Sürümü de savunmasız bir hâle geldi. Windows Phone ve iOS Uygulamalarının ise saldırıya karşı savunmasız olup olmadığı şimdilik belirsizliğini koruyor.

Popüler Mesajlaşma Uygulaması WhatsApp, Diğer Kullanıcıların; WhatsApp İstemcilerinin çökmesine neden olabilecek önemli bir hataya artık sahip.

Yeni Güncelleştirme gelene kadar Uygulamanın Çökme Problemini durdurmanın tek yolu tüm konuşmaları silmekten geçiyor. Uygulamadaki Açık: “Indrajeet Bhuyan” isimli Bağımsız bir Araştırmacı tarafından bulundu.

Bhuyan, bir hedefe; 4000 Smiley İfadesi gönderilerek Uygulamanın kilitlenip çökmesine neden olunabileceğini keşfetmiş oldu.

Bu durum; WhatsApp’ta, Özel Karakter Seti kullanılarak yazılmış, 2000 kelimelik bir mesajı aldıktan sonra oluşan Çökme Hatasından da faklı değil. Bu açık da geçen yıl Bhuyan tarafından bulunmuştu. Yeni gelişmeler oldukça bunları sizlerle paylaşıyor olacağız.

Mediatek Helio X20 meydan okuyacak!