Xiaomi 15 özellikleri belli olmaya başladı

xiaomi 15

Xiaomi 15 önümüzdeki Ekim ayında tanıtılması bekleniyor, özellikleri konusunda bazı haberler gelirken son gelen bilgilerde cihazın Snapdragon 8 Gen 4’ü kullanacak ilk cihaz olacağı söyleniyor.

Xiaomi 15’in tanıtılmasına hala uzun bir süre var, ama cihaz hakkında şimdiden önemli bilgiler edinilmiş durumda. Cihazın kısmen özelliklerinin yanında şimdi işlemcisi konusunda güçlü iddialar ortaya çıktı. Yapılan haberlere göre cihaz Qualcomm’un yeni nesil amiral gemisi çipi olan Snapdragon 8 Gen 4’ü kullanan ilk telefon olacak.

Bilindiği gibi 14 Snapdragon 8 Gen 3, 25 Ekim 2023’te Snapdragon Zirvesi’nde resmi olarak tanıtılmıştı. Xiaomi ise bu duyurunun hemen ardından, ertesi gün Snapdragon 8 Gen 3 ile donatılmış amiral gemisi Xiaomi 14 serisini ülkede tanıttı ve birkaç gün içerisinde satışa çıkarmıştı. Şimdi geçtiğimiz sene gördüğümüz bu duyuru Xiaomi 15 serisinde de yaşanacak gibi gözüküyor. Gelen bilgilere göre sonraki iki telefonun sırasıyla OnePlus 13 ve iQOO 13 olması bekleniyor.

Xiaomi 15

Snapdragon 8 Gen 4 hakkında bilgi vermek gerekise şirket, yonga setinin Ekim ayındaki Snapdragon Zirvesi 2024’te de tanıtılacağını doğruladı. Snapdragon 8 Gen 4 hakkında paylaştığı bir diğer önemli bilgi ise Qualcomm’un özel yapım yonga seti Oryon CPU çekirdeğini kullanacak olması.

Snapdragon 8 Gen 3, zaten karşılaştığınız neredeyse her türlü görevi başarabilecek kapasitede olmasına rağmen, 8. Nesil 4, Qualcomm’un övündüğü yeni özel çekirdekli ilk cihaz olacak. Snapdragon X Elite CPU’da bulunan Oryon CPU çekirdekleri, hem ham işlem gücü hem de enerji verimliliği açısından birçok masaüstü işlemciden daha üstün performans sergiliyor. Ancak bu, Windows-on-Arm platformunun tamamen farklı bir platform olduğu ve karşılaştırmanın aynı zamanda masaüstü CPU’larla yapıldığı unutulmamalı.

YouTube, reklam engelleyicilere karşı harekete geçti