WhatsApp sesli mesaj özelliği yakında geliyor: Herkesin gözü burada

WhatsApp iOS'tan Android'e sohbet geçmişi aktarımı Samsung cihazlarına geliyor

Hem kullanıcı sayısını korumak hem de bunu artırmak için çalışmalarına devam eden WhatsApp sesli mesaj özelliği ile gündemde. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen bütün detaylara birlikte göz atalım.

WhatsApp sesli mesaj özelliği hiç beklenmeyen bir şekilde sürpriz olarak geldi. iOS kullanıcıları için ilk etapta deneme aşamaları başlayan bu özellik ile birlikte ilginç bir kullanım kolaylığı sunacak. Şirketin gizlilik sözleşmesi nedeniyle kaybettiği kullanıcılarını yeniden kazanmak istediği görülüyor.

Yeni özellik adeta bir medya oynatıcısı gibi çalışacak. Kullanıcılar kendilerine gelen sesli mesajları sohbete girmeden açabilecek. Böylece herhangi bir sesli ileti dinlemek için sohbet açmak zorunda kalmayacaksınız. Bu yeni özellik hakkında şimdilik sadece sızıntılar ile yetiniyoruz.

WhatsApp sesli mesaj özelliği medya oynatıcısı gibi çalışacak

Telegram, Snapchat ve Signal gibi rakiplere sahip olan WhatsApp kendisini hızlı bir şekilde değiştirmek zorunda. Telegram platformunda yer alan kaybolan mesajlar özelliğini kendi uygulamasına entegre eden WhatsApp şimdilerde sesli mesajlar üzerine çalışıyor.

Bu yeni değişiklik ile birlikte kullanıcılar hem önceki hem de şu an sohbette yer alan sesli mesajları sohbetin içerisine girmeden dinleyebilecek. Böylece yeni bir özellik daha kullanıcılara sunulmuş olacak. Android ve iOS telefonlar arasında veri aktarımını kolaylaştıran bu uygulama yakında Beta sürüme geçebilir.

WhatsApp’ın çalışmayacağı telefonlar! Tam liste

Şimdilik bu özelliğin sadece iOS platformunda kullanıldığını belirtelim. İlerleyen dönemlerde Android içerisinde de bu özelliğin kullanılması bekleniyor. Üstelik çok uzun zaman geçmeden bu özellik herkese yayılabilir. Peki siz yeni WhatsApp özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden konuyla ilgili fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.