WhatsApp iOS’a sohbet transferi büyük dikkat çekecek

WhatsApp son görülme

WhatsApp iOS’a sohbet transferi büyük dikkat çekecek gibi görünüyor. Özellikle son dönemlerde platform ne yazık ki çok fazla özellik sunmuyordu. Bu durum kullanıcıların iyice canını sıkmıştı.

WhatsApp iOS’a sohbet transferi yakında aktif bir şekilde kullanıma sunuluyor. Ne yazık ki Meta şirketi tarafından tatmin edici olmayan yenilikler geliyordu. Bu durum kullanıcıları WhatsApp gibi alternatiflere yöneltti. Telegram ve Signal bunlardan sadece 2 tanesi.

Veri gizliliği konusunda dikkatsiz davranan WhatsApp böylece iyice arka planda kalmaya başladı. Şimdi ise tüm bu olumsuzlukları arkada bırakacak bir gelişme yaşanıyor. İsteyenler bundan sonra Android işletim sisteminden iOS işletim sistemine sohbet geçmişini aktarabilecek.

WhatsApp iOS’a sohbet transferi

WhatsApp ile ilgili gelen bu yeni özellik aslına bakacak olursak tersi bir şekilde kullanılıyordu. iOS işletim sisteminden Samsung telefonlara sohbet geçmişi aktarmak mümkün. Fakat Android kullanan birisi ne yazık ki iOS işletim sistemine herhangi bir sohbet geçmişi aktarımı yapamıyor.

WhatsApp iOS'a sohbet

Google Pixel ve diğer Android 12 cihazlarına sohbet aktarımı destekleniyor. Şimdi ise iOS işletim sistemini kullanan cihazlar böyle bir aktarıma destek verecek. Bu sayede iOS bazı kalıpları az bile olsa kırmış olacak. Birçok kullanıcı bu platformda istediği şekilde hareket edememekten şikayetçiydi.

WhatsApp yakındaki işletmeleri gösterecek: Yepyeni özellik geliyor

WhatsApp iOS’a sohbet transferi yaparken bunun ne zaman gerçekleşeceğini net olarak belirtmedi. Şimdilik sadece söylentiler dolaşıyor. Bazı sosyal medya platformlarında ortaya çıkan detaylara bakacak olursak ilk etapta beta sürüm olarak kullanıcılara sunulacak. Hemen ardından kararlı sürüm yayınlanacak. Gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.