Qualcomm, iki yeni modem yonga setini tanıttı

qq3

Dünyanın en büyük yarı iletken çip üreticilerinden Qualcomm  212S ve 9205S olmak üzere iki modem yongasını piyasaya sürdüğünü duyurdu.

Qualcomm’un piyasaya sürdüğü bu yeni çipler, kurumsal Nesnelerin İnterneti (IoT) sektörünün yanı sıra önümüzdeki on yılda patlaması beklenen uydu endüstrisinin artan taleplerini karşılamak için piyasaya sürüldü. Hibrit bağlantı sunan ve ultra düşük güç tüketimine sahip olan yongalar, normal Qualcomm yongalarınız değildir. 3GPP Release 17 standardına uygundurlar, bu da onları yer eşzamanlı yörünge (GEO/GSO) uydu iletişimi için ideal kılar. Ek olarak, küresel konumlandırma yeteneklerini (GPS) de destekliyor.

Qualcomm

9205S çipinin, IoT cihazları ile hem hücresel hem de uydu ağları arasında sorunsuz bağlantı sağlamak için reklamı yapılıyor. Bu entegrasyon, Küresel Navigasyon Uydu Sistemi (GNSS) aracılığıyla hassas konumlandırma verileri sağlar. Sonuç olarak çip, nakliye konteynırlarını takip etmek, tarım ekipmanlarını ve canlı hayvanları izlemek ve tedarik zinciri operasyonlarında küresel filoları ve navlunu yönetmek gibi çeşitli sektörlerde kullanılması bekleniyor.

Bunun ile beraber bu yılın sonlarında piyasaya sürülecek olan 212S yongası, uzun mesafeli, sabit konumlu uygulamalar için üretildi. Şirkete göre çip, cihazın kullanım ömrünü uzatmak için pili optimize etmede çok başarılı ve su ve yakıt depolarından, sayaçlardan ve diğer altyapı ekipmanlarından telemetri verileri toplama gibi görevleri yerine getiriyor.

Her iki çip de uzak bölgelerde gerçek zamanlı varlık takibi ve cihaz yönetimi hizmetleri sunan Qualcomm Aware platformundan yararlanıyor. NTN hizmet sağlayıcısı Skylo ile işbirliği içinde Qualcomm Aware platformu, bu yongalar için optimize edilmiş entegrasyon vaat ederek işlevselliklerini ve performanslarını geliştiriyor.

Apple Beats Studio Pro için geri sayım başladı