WhatsApp grup gizlilik ayarları Android’de kullanıma sunuldu!

WhatsApp guvenlik

WhatsApp grup gizlilik ayarları bugün Android kullanıcılarının beğenisine sunuldu. Peki, bu ayar nedir ve ne işe yarar? İşte tüm detaylar.

Facebook’un bünyesinde yer alan WhatsApp uzun zamandır Android platformunda gruplar için gizlilik ayarlarını test ediyordu. Bu ayarlar sayesinde istemediğiniz kişilerin sizi gruplara eklemenisini engelleyebiliyordunuz. Bugün Play Store’da yayınlanan son WhatsApp sürümü ile bu özellik tüm kullanıcılar açıldı.

Henüz iOS platformuna gelmeyen bu özellik sayesinde; gruplara sizi herkesin ve kişi listenizdekilerin eklemesini veya kimsenin eklememesini sağlayabiliyorsunuz. Biz de sizler için bu ayarların nasıl yapılacağını adım adım anlattı.

Facebook logo değiştiriyor

Rehberimize geçmeden önce WhatsApp’ı Google Play Store’dan güncellemeyi unutmayın. Aksi durumda bu ayarlara ulaşmanız mümkün olmayacaktır.

WhatsApp grup gizlilik ayarları

WhatsApp grup gizlilik ayarları nasıl değiştirilir?

  1. Adım: WhatsApp Ayarlar‘a gidin.
  • Android: Diğer seçenekler > Ayarlar > Hesap > Gizlilik > Gruplar’a dokunun.
  • iPhone: Ayarlar > Hesap > Gizlilik > Gruplar’a dokunun.
  1. Adım: Aşağıdaki seçeneklerden birini işaretleyin;
  • Herkes: Telefonunuzun kişiler listesinde olmayan kişiler de dahil olmak üzere herkes, onayınız olmadan sizi gruplara ekleyebilir.
  • Kişilerim: Sadece telefonunuzun kişiler listesinde bulunan kişiler, onayınız olmadan sizi gruplara ekleyebilir. Telefonunuzun kişiler listesinde olmayan bir grup yöneticisi sizi bir gruba eklemeye çalıştığında, sizi gruba ekleyemeyeceğini söyleyen bir bildirim alır. Yöneticiden Gruba Davet Et seçeneğine dokunması veya Devam’a basması istenir. Böylece grup yöneticisi bireysel bir sohbet aracılığıyla size özel bir grup daveti gönderebilir. Süresi dolmadan önce daveti kabul etmek için üç gününüz olacak.
  • Hiç kimse: Davet edildiğiniz her bir gruba katılmak için onay vermeniz gerekir. Bir grup yöneticisi sizi bir gruba eklemeye çalıştığında, sizi gruba ekleyemeyeceğini söyleyen bir bildirim alır. Yöneticiden Gruba Davet Et seçeneğine dokunması veya Devam’a basması istenir. Böylece grup yöneticisi bireysel bir sohbet aracılığıyla size özel bir grup daveti gönderebilir. Süresi dolmadan önce daveti kabul etmek için üç gününüz olacak.