WhatsApp grup gizlilik ayarları kullanıma sunuldu!

WhatsApp grup gizlilik

WhatsApp grup gizlilik ayarları bugün kademe kademe olarak kullanıma sunuldu. WhatsApp grup gizlilik ayarlarını değiştirerek gruplara sizi kimin dahil edebileceğini seçebilirsiniz.

WhatsApp’ın geçtiğimiz günlerde gruplar için bir yenilik yapacağını sizlerle paylaşmıştı. Popüler anlık mesajlaşma devi bugün grup gizlilik ayarını kademe kademe olarak hem iPhone hem de Android sahiplerinin beğenisine sundu.

Bu yeni grup gizlilik özelliği sayesinde, telefon numaranızın kayıtlı olduğu biri sizin izniniz olmadan gruplara ekleyemeyecek.

İşte dünyanın ilk kara delik fotoğrafı!

Peki, WhatsApp’ın gruplar için oluşturduğu gizlilik ayarları nasıl değiştirilir? İşte bunun yanıtını aşağıdaki yönergeler sayesinde alabilirsiniz.

WhatsApp grup gizlilik ayarlarını değiştirme!

  1. Adım: WhatsApp Ayarlar‘a gidin.
  • Android: Diğer seçenekler > Ayarlar > Hesap > Gizlilik > Gruplar’a dokunun.
  • iPhone: Ayarlar > Hesap > Gizlilik > Gruplar’a dokunun.
  1. Adım: Aşağıdaki seçeneklerden birini işaretleyin;
  • Herkes: Telefonunuzun kişiler listesinde olmayan kişiler de dahil olmak üzere herkes, onayınız olmadan sizi gruplara ekleyebilir.
  • Kişilerim: Sadece telefonunuzun kişiler listesinde bulunan kişiler, onayınız olmadan sizi gruplara ekleyebilir. Telefonunuzun kişiler listesinde olmayan bir grup yöneticisi sizi bir gruba eklemeye çalıştığında, sizi gruba ekleyemeyeceğini söyleyen bir bildirim alır. Yöneticiden Gruba Davet Et seçeneğine dokunması veya Devam’a basması istenir. Böylece grup yöneticisi bireysel bir sohbet aracılığıyla size özel bir grup daveti gönderebilir. Süresi dolmadan önce daveti kabul etmek için üç gününüz olacak.
  • Hiç kimse: Davet edildiğiniz her bir gruba katılmak için onay vermeniz gerekir. Bir grup yöneticisi sizi bir gruba eklemeye çalıştığında, sizi gruba ekleyemeyeceğini söyleyen bir bildirim alır. Yöneticiden Gruba Davet Et seçeneğine dokunması veya Devam’a basması istenir. Böylece grup yöneticisi bireysel bir sohbet aracılığıyla size özel bir grup daveti gönderebilir. Süresi dolmadan önce daveti kabul etmek için üç gününüz olacak.

WhatsApp grup gizlilik