WhatsApp grup özelliği yenileniyor

WhatsApp, gruplardan sessizce çıkmanızı sağlayan bir özelliği test ediyor

Amerikalı teknoloji devi WhatsApp, grup özelliği üzerinde çalışmaya ve her geçen gün bu sohbet sistemini daha kullanılabilir kılmaya devam ediyor.

WhatsApp grup özelliği yenileniyor. İnternet tabanlı anlık iletişim servisi WhatsApp, son zamanlarda güncelleme konusunda bir hayli başarılı bir grafik çiziyor. Neredeyse her hafta karşımıza yeni bir özellik ile çıkan şirketin, son zamanlarda mesaisini daha çok grup sohbetlerine yönelttiğini söyleyebiliriz.

WhatsApp, yeni gizlilik kontrolleri ekliyor

Geçtiğimiz haftalarda ilk olarak grup sohbetlerine katılabilecek kullanıcı sayısında önemli bir iyileştirme yapan şirket, daha sonra ise birçok kullanıcının fazlasıyla rahatsız olduğu önemli bir soruna güzel bir çözüm getirmişti. Buna göre güncelleme öncesi bir grup üyesinin gruptan ayrılması halinde, o gruptaki bütün kullanıcılara birer bildirim gidiyordu. Bazı sebeplerden dolayı gruptan ayrıldığının herkesçe bilinmesini istemeyen kullanıcılar ise, bu tür grupları sessize alıp unutmakla yetiniyorlardı.

WhatsApp nihayet verdiği sözü tuttu!

WhatsApp grup özelliği yenileniyor

İşte güncelleme sonrasında ise artık gruptan birinin ayrılması halinde tüm grup kullanıcılarına bildirim gönderilmesi uygulamasına son verilmiş oldu. Ancak bu özelliğin bir şekilde eksik kaldığını düşünen WhatsApp, bugün yeni özelliğini duyurdu: Geçmiş Katılımcılar.

WhatsApp, 'Son Görülme' durumunuzu belirli kişilerden gizleme seçeneği ekliyor

WhatsApp’ın geçmiş katılımcılar ismini verdiği yeni özelliği sayesinde artık kullanıcılar dahil oldukları gruba son 60 gün içerisinde kimlerin girip kimlerin gruptan çıktıklarını görebilecekler. Bu sayede kullanıcılar her ne kadar sessiz sedasız şekilde gruptan çıksalar da, meraklı grup üyelerinin kimin grupta olmadığını anlamalarına engel olamayacaklar. Yeni özelliğin önümüzdeki günlerde tüm WhatsApp kullanıcılarının beğenisine sunulması bekleniyor.

Huawei FreeBuds Pro 2 inceleme: Huawei’nin yeni amiral gemisi!