Huawei FreeBuds Pro 2 inceleme: Huawei’nin yeni amiral gemisi!

T RGERTY

#İŞBİRLİĞİ

Huawei FreeBuds Pro 2 kulaklıkla karşınızdayız. Ürün, hem tasarım detayları hem de özellikleri itibarıyla Huawei’nin yeni amiral gemisi kulaklığı konumunda diyebiliriz.

Bundan kısa süre önce, sevgili Ecevit ile bir toplantı dönüşünde, “Huawei FreeBuds Pro’nun devamı ne olacak?” diye konuşmuştuk. Tesadüfe bakın ki bu konuşmadan sadece birkaç gün sonra Huawei, FreeBuds Pro 2 ‘nin de tanıtıldığı özel bir etkinlik gerçekleştirdi.
FreeBuds Pro modelini çıktığı dönemden bu yana kullanan biri olarak, ekipte haliyle FreeBuds Pro 2 ‘yi en çok merak eden bendim ve hem uzun uzun deneyimlemek hem de mevcut FreeBuds Pro kulaklığımla arasında ne gibi farklar var, bizzat gözlemlemek istedim. Şimdi isterseniz yavaş yavaş başlayalım.

FreeBuds Pro 2’nin kutusunu açtığımızda, kulaklık ve taşıma kutusunun yanında, bir tane Type-C şarj kablosu ve farklı boyutlarda olmak üzere 2 çift de silikon kulaklık ucu geldiğini görüyoruz. Bu sayede kulak yapınıza en uygun boyutu seçebilirsiniz. Kutu içeriği olarak önceki FreeBuds Pro’dan pek de farklı değil.

Yeni ürünü ilk kez elime aldığımda, önceki ürüne kıyasla daha ufak boyutlarda olması dikkatimi çekti.

İki ürünü yan yana getirdiğimde ise, taşıma ve şarj kutularının tasarım hatları, bağlantı noktaları, led bildirim noktaları neredeyse aynı. Minik bir fark olarak, bu kez Huawei logosunun altında bir de Devialet logosunu görüyoruz, ki zaten bu yeni kulaklığın hazırlanılması için bir iş birliği gerçekleştirildi.

Kulaklıklara baktığımızda ise, biraz daha ince ve kısa tasarımla geldiklerini görüyoruz. Genel hatlar itibarıyla tabii ki benzerlikler var ve kullanım şeması da ilk seri FreeBuds Pro ile aynı; hem hafif sıkıştırarak kullanabildiğiniz mekanik bir sistem var hem de dokunuşlarınızı algılayan bir panel var. Detaylara birazdan geleceğiz.

Her bir kulaklık, sadece 5,9 gram ağırlıkta. Taşıma ve şarj kutusunun ağırlığı ise, yaklaşık 52 gram. Bu kez daha ufak boyutların sunulduğunu söylemiştik ya, biraz daha hafif değerler elde edildiğini de söylemeliyiz.

Huawei verilerini de kısaca paylaşmak gerekirse, önceki ürüne kıyasla %14 daha ince ve %9 daha kısa kulaklıklarımız var. Taşıma ve şarj kutumuz da yaklaşık 8 gram daha hafif ve %11 daha ufak.

Dolayısıyla ufak cepte dahi kolaylıkla taşıyabileceğiniz bir ürün bu. Öte yandan, kulaklıkların yuvalarına yerleştirilmesi ve özellikle de çıkarılma süreçleri biraz daha kolaylaştırılmış. Kapak açıkken kulaklıklar düşer mi diye düşünüyorsanız, hiç düşünmeyin.

Huawei FreeBuds Pro 2 inceleme: Huawei'nin yeni amiral gemisi!

Bluetooth 5.2 kablosuz bağlantı teknolojili Huawei FreeBuds Pro 2 ‘yi verimli bir şekilde kullanabilmek için akıllı telefonunuza AI Life uygulamasını kurmanızı öneriyoruz.

Bu uygulama üzerinden kulaklığın çalışma modlarını seçebilir, kontrol tercihlerini özelleştirebilir, ekolayzır düzenlemesi yapabilir ve dahasını gerçekleştirebilirsiniz.

Uyarlanabilir ekolayzır özelliği sayesinde, farklı tipte kulaklarda, yani kısacası hemen her kullanıcı için aynı, yüksek kalitede deneyimlerin sunulması amaçlanıyor. Bir nevi cihaz, kulak yapınıza göre en iyi performansı elde etmeniz için hareket ediyor.

Ses efektleri başlığına göz attığımızda, farklı seçenekler görüyoruz. “Varsayılan” profili, Devialet ile hazırlanmış. Benim favori modum ise, basları yükseltmemize izin veren mod.
Öte yandan, aktif gürültü engelleyici 2.0 özelliğini de barındıran cihaz, yine bu uygulama üzerinden size 4 farklı profili seçme imkânı sunuyor. Ben, “Dinamik” modu tercih ederek kullandığımı söylemeliyim.

Peki ama müzik dinlerken, telefon görüşmeleri yaparken ses kalitesi nasıl? Önceki nesil FreeBuds’a kıyasla nasıl bir tablo var önümüzde?

Aslında az evvel de ses kalitesiyle ilgili ufak ufak detaylar paylaştık. FreeBuds 2, gerçekten başarılı bir ürün.

11mm dörtlü mıknatıslı dinamik sürücü ve düzlemsel fiyaframı bulunan ürün, yüksek çözünürlüklü ses sertifikasına sahip. Ayrıca Huawei’nin hazırladığı HWA yani HD Wireless Audio standardı, en ufak işitsel detayların bile kayba uğramadan kulaklarla bulusması için önemli.

Müzik dinlerken vokalleri ve melodileri ayrı ayrı, temiz bir şekilde alabiliyorsunuz. Bass unsuru da yeterli düzeyde. Geniş bir müzik yelpazesinde, farklı türde şarkılardan keyif alacağınızı düşünüyoruz. Hatta az evvel de belirttiğimiz gibi, yüksek detay seviyesi sunuluyor ve bu sayede belki de daha evvel duymakta zorlandığınız işitsel detayları ilk kez duyacaksınız. Bu da kendi adıma konuşmam gerekirse heyecan verici bir unsur.

Film ve dizi izlerken de işitsel detayların beni daha kapsamlı sardığını fark ettim. Dolayısıyla bu iki noktada FreeBuds 2’nin önceki ürüne kıyasla daha iyi noktada olduğu açık.

Eğer bir oyun tutkunuysanız, düşük gecikme süreli sistem sayesinde bu noktada da keyifli deneyimler yaşayabilirsiniz.

Telefon görüşmeleri…

Huawei FreeBuds Pro 2, aktif gürültü engelleyici 2.0 teknolojisine sahip. İster sabit, ister hareket halindeyken, ister iç, isterseniz de dış mekân kullanımlarında telefon görüşmeleri gerçekleştirebilirsiniz.

Huawei, bu tarafta da size 4 farklı seçenek sunuyor. Ben genellikle “Dinamik” modu tercih ettiğimi söylemeliyim.

Ürünün telefon görüşme performansını genel olarak beğendim. Deneyimlerimde özellikle dış mekânları tercih ettim. Gürültünün az olduğu ortamlarda, herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

Gürültü seviyesinin yüksek olduğu ortamlarda ise, örneğin trafik yoğunluğu yaşanan bir yolun kenarında yürüyüş yaparken de sağlıklı görüşmeler gerçekleştirebildim. Ürün, yüksek gürültü seviyesini önemli ölçüde filtreleyerek görüşme esnasında tarafların birbirini rahatlıkla duyabilmesini mümkün kılıyor. Seste dijitalleşme, bağlantıda kopma gibi can sıkıcı unsurlarla da karşılaşmadım. Lakin rüzgârlı bir havada, dış mekânda görüşme yapıyorsanız, kısa süreli de olsa seste kopmalar yaşanabiliyor.

Ek olarak, gürültü engelleme teknolojisinin metrobüs, metro ve uçak gibi gürültülü araçlarda çok işe yaradığını, genel performans itibarıyla önceki FreeBuds’a kıyasla biraz daha iyi sonuçlar sunduğunu söyleyebiliriz.

“Peki ya bu kulaklıklar suya ve tere karşı dayanıklı mı? Spor yaparken de kulakta sıkı tutuş hissi sunabiliyor mu?” diye soruyorsanız, bu soruları da yanıtlayalım.

Huawei FreeBuds Pro 2, IP54 sertifikasına sahip. Yani suya ve tere karşı dayanıklı. Hafif yağmurlu havalarda kullanabilir, terlemekten korkmadan spor yapabilirsiniz.

Kulakta sağlam bir tutuş hissi sunan kulaklık, kulağınızdan kolay kolay düşmeyecektir.

Huawei FreeBuds Pro 2 inceleme: Huawei'nin yeni amiral gemisi!

Son olarak da gelelim pil performansına…

Huawei FreeBuds Pro 2, tek şarj ile ANC özelliği kapalıyken 6 saat civarı müzik dinleme deneyimi sunabiliyor.

ANC açıkken tek şarj ile yaklaşık 4 saatlik deneyim mümkün.

Tabii kulaklıkları kutuya koyduğunuzda, kutudaki pil sayesinde tekrar şarj olmaya başlıyorlar ve kutudaki şarj değerini de işin içine kattığımızda toplamda 30 saate yakın deneyim mümkün oluyor.

Yani daha ufak boyutlarda bir ürün olmasına rağmen hâlâ ciddi bir pil performansı söz konusu.

Aynı anda iki cihaza birden bağlanabilen kulaklıklar, bu sayede daha hızlı hareket etmenizi de sağlıyor. Diyelim ki bir Huawei saatiniz var. Spor yaparken telefonla değil, saatinizle ilgilenerek oradaki müzik kütüphanenizi kullanabilirsiniz.

Toparlamak gerekirse, Huawei’nin üst seviye bir çözümle karşımızda olduğu açık

Önceki FreeBuds Pro, oldukça başarılı bir üründü, ki hâlâ da öyle. Huawei FreeBuds Pro 2 ise, selefine kıyasla daha minimal, daha kullanışlı yapıda ve hem sunduğu ses kalitesi hem de gelişmiş gürültü engelleme teknolojileriyle yıllarca deneyimleyebileceğiniz bir kulaklık olmuş.

Huawei FreeBuds Pro 2, şu an Huawei Türkiye resmi websitesi üzerinden 3499 TL satış fiyatı etiketiyle alınabiliyor.

Bir de ekleme yapalım isterseniz. Belki de daha uygun fiyata, parasının karşılığını verebilecek bir kulaklık istiyorsunuzdur. Bu noktada da FreeBuds SE modeline göz atabilirsiniz. Bu ürün de şu an Huawei Türkiye’nin resmi websitesi üzerinde, 649 TL satış fiyatı etiketiyle bulunabiliyor.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Poco C40 inceleme: Türkiye’de üretildi!