Kim Jong-Un koronavirüs yüzünden mi öldü?

Kim Jong UN

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un’un beyin ölümünün gerçekleştiği yönünde haberler geliyor. Kim Jong-Un koronavirüs yüzünden mi öldü ?

Kim Jong-Un koronavirüs yüzünden ölmüş olabilir mi ? Tüm dünya bu iddia ile çalkalanıyor! Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump tarafından Roket adam lakabı takılan Kim Jong-Un 12 Nisan 2020 tarihinde kardiyovasküler cerrahi ameliyatı oldu. Henüz 36 yaşında olan Roket adamdan o günden beri haber alınamıyor. O kadar ki Kim en son 11 nisan’da görüldü. Ülkenin sık sık yaptığı füze denemelerinden biri olan ve 14 nisan 2020’de yapılması planlanan Kuzey Kore füze denemelerini kaçırdı. Nedeniyle ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

15 nisan 2020 Kuzey Kore için oldukça önemli bir tarih. Ülke Kim İl-sung tarafından kuruldu ve Kim İl-sung 15 Nisan’da vefat etti. Kim Jong-Un koronavirüs pandemisine yakalandığını gösteren herhangi  bir delil yok ancak Roket adam dedesi ve ülkenin kurucusu olan Kim İl-Sung’un ölüm yıl dönümünün kutlandığı gün olan Güneş’in Günü’nü de kaçırdı.

WhatsApp görüntülü görüşme konusunda seviye atlıyor!

Kim Jong Un beyin ölümü

Bugün itibariyle (21 nisan 2020) kendisinden hala ses yok. Üstelik CNN Breaking News bu konuda bir haber paylaştı. Bir ABD yetkilisinin istihbaratına dayanan haberde Kim’in geçirdiği ameliyat sonrasında çok zor durumlar yaşadığından bahsediliyor. Bunun yanında NBC News muhabiri Katy Tur, Kuzey Kore liderinin beyin öldüğünü bildiren bir Tweet attı. Daha sonra bu Tweet’i sildi ve bunun dikkat dağınıklığından dolayı yapıldığını söyledi.

Kim Jong Un koronavirüs

Kuzey Kore’den konuya ilişkin yalanlama geldi !

Son olarak Güney Kore hükümeti Kim Jong-Un koronavirüs yüzünden ölmüş olabileceği yönündeki iddialar için aksi veya doğru yönde doğrulayacak bir bilgiye ulaşamadıklarını duyurdu. Kuzey Kore’den yapılan açıklamada ise  Kim Jong Un’un Pyongyang dışındaki dinlenme evinde kaldığı ve burada kalp ameliyatının sonraki dönemini geçirdiği ve durumunun iyiye gittiği söylendi.